De springer för allas rätt att spela fotboll

Nu på lördag körs fjärde upplagan av Mälarhöjdsloppet. Deltagarna får inte bara en svettig upplevelse – utan bidrar även till att fler barn får råd att spela fotboll.

  • Publicerad 13:39, 19 maj 2016

Det är Mälarhöjdens IK:s fotbollssektion, med två huvudlag i spetsen, som anordnar Mälarhöjdsloppet på lördag.

– I år kör vi tillsammans med arrangemanget Mälarhöjdens dag, som ordnas vid gamla spårvagnsspåret vid Coop. Där blir det start och målgång och även prisutdelning på scenen. Nytt för i år är även att vi har en milsträcka, säger Anders Sjölund, en av initiativtagarna till loppet.

Mälarhöjdsloppet är inte bara en aktivitet utan också en möjlighet att hjälpa fler unga att spela fotboll. Överskottet från tävlingen går nämligen till klubbens ungdomsfond som ger barn, ungdomar och deras familjer möjlighet att söka ekonomiskt stöd för att kunna spela fotboll i Mälarhöjdens IK.

– Man kanske inte har råd att åka på träningsläger eller köpa nya fotbollsskor, och då kan man söka bidrag till det. Förra året satte vi av 15 000 kronor eller mer till fonden, säger Anders Sjölund.

I år hoppas man på bra väder och ännu fler löparsugna deltagare.

– Förhoppningen är att vi ska nå 500 deltagare, säger Anders Sjölund, som säger att det både går bra att anmäla sig på Mälarhöjdsloppets webbplats och att efteranmäla sig på lördag.

Följande klasser finns tillgängliga:

Start klockan 10: Födda 2009 – 2001, 2 km

Start kl 11: Motion, 5 km och 10 km

Start kl 11: Gå/lunka, 5 km