De skapar event för ungdomars framtid

Reaching for Mars är ett event med framtidsfokus för ungdomar. Alexandra, 20, och Polina, 18, är initiativtagarna bakom evenemanget. – Vi vill få unga att tänka att de alltid kan bli bättre och utvecklas, säger Alexandra Sandberg.

  • Publicerad 05:30, 11 mar 2019

Reaching for Mars är tänkt att ge information och nätverksmöjligheter till 250 ungdomar. Alexandra Sandberg och Polina Otto hoppas att eventet som går av stapeln 16 mars ska få unga att våga tänka stort och våga agera ut sina stora drömmar.

– Unga kan vara begränsade i vad vi tror att vi kan bli. Det är något som vill vi ändra på, säger Alexandra Sandberg.

Fokus på framtiden

Fyra talare med olika yrken och inriktningar kommer att tala på eventet för att ge en bred information om olika framtidsval.

En målsättning med eventet är att ge en bild av nutiden och framtiden, som Alexandra Sandberg beskriver som osäker och accelererande.

– Vi upplever att det ofta pratas om hur det var förr, men inte lika ofta hur det kommer se ut i framtiden. Vi lever i en tid där mycket ändras i väldigt snabb takt, säger hon.

Nätverk för unga

Polina och Alexandra träffades själva på ett event för unga 2015, när de var 15 och 16 år gamla. De enades i sina gemensamma intressen och började diskutera möjligheten att hålla i olika evenemang.

Senare kom de att starta Carrus, ett nätverk för ungdomar och unga vuxna, och började driva egna event.

– Vi såg inte att det fanns något liknande nätverk just för unga, men däremot massa för vuxna, säger Alexandra Sandberg.

Att ha ett bra nätverk är av stor vikt för att lyckas i arbetslivet tror Alexandra Sandberg. Hon menar på att folk från olika sociala och ekonomiska bakgrunder inte har samma förutsättningar när det kommer till just nätverkande.

– Vi vill hjälpa till att skapa en demokratisering av nätverk inför framtiden. Våra event ska vara gratis så alla kan komma, säger hon.

Har ni några övriga framtidsplaner för er verksamhet?

– Vi hoppas att det ska kunna bli en franchise, så att det får spridning till fler platser. Vi vill att så många ungdomar som möjligt ska kunna ta del av information och nätverkande.