De ska leda S i Sollentuna: Väljs i dag

Nu är det klart vilka som ska leda Socialdemokraterna i Sollentuna fram till valet nästa år. På partiets årsmöte valdes två företrädare för ett delat ledarskap – Anton Lindgren blir nytt oppositionsråd och Mette Mette Hildingsson blir ny gruppledare.

  • Publicerad 06:20, 12 apr 2021

Lokaltidningen Mitt i Sollentuna har tidigare berättat att Joakim Jonsson (S) lämnar uppdraget som oppositionsråd för att bli Socialdemokraternas nya partikassör.

Nu är det alltså klart att hans ersättare blir två, Anton Lindgren som formellt väljs till nytt oppositionsråd på kommunstyrelsens sammanträde i dag och Mette Hildingsson som tar över rollen som gruppledare.

Unga politiker

Nyligen valdes 31-årige Häggviksbon Malik Siyan till ny ordförande i Sollentuna Arbetarekommun och även Anton Lindgren och Mette Hildingsson är unga.

Inte minst Turebergsbon Anton Lindgren som är 23 år men ändå har hunnit vara aktiv i Sollentunapolitiken i fem år. Han är nationalekonom och statistiker som vid sidan av uppdrag i bland annat kommunstyrelsen och vård- och omsorgsnämnden har jobbat med att ta fram nya lokalpolitiska förslag, senast ett reformprogram för att öka tryggheten i Sollentuna.

– Att bekämpa den grova brottsligheten är prio ett för mig. Kommunen är i akut behov av en ny effektiv politik för att öka tryggheten, särskilt i Tureberg och Edsberg, säger Anton Lindgren (S), oppositionsråd.

Vill se ökat S-inflytande

Edsbergsbon Mette Hildingsson, 30 år, arbetar som förskolelärare och har redan nio år i Sollentunapolitiken bakom sig. I dag representerar hon S i fullmäktige, kommunstyrelsen och som 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden.

– Mitt fokus som gruppledare kommer vara att öka Socialdemokraternas inflytande i kommunpolitiken och förbereda våra företrädare för ett maktskifte efter nästa val. Sollentuna behöver ett nytt styre och vi är mer än redo för uppgiften, säger Mette Hildingsson (S), gruppledare.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tvärbanan rycker allt närmare Sollentuna

Nyheter Nya linjen har öppnats Tvärbanan har fått en ny linje, linje 31, som kommer att ha Helenelund som slutdestination.måndag 17/5 18:43

Vårdplatserna fördubblas på Sollentuna sjukhus

Nyheter Nya platser öppnas för geriatrisk öppen- och slutenvård Utbyggnaden av äldresjukvården på Sollentuna sjukhus fortsätter. En fördubbling av antalet platser sker nu i maj och det långsiktiga målet är en femdubbling av den geriatriska vården från starten i...måndag 17/5 10:24

Man dömd till fängelse för spridande av ”hämndporr”

Nyheter La upp film och bilder på sitt ex på porrsida på nätet När kvinnan avslutade relationen laddade mannen upp en film med henne på en porrsida på nätet. Han satte dessutom upp kränkande bilder på henne nära hennes bostad i Sollentuna. Nu har mannen dömts...söndag 16/5 9:10