Ewelina Karlström och Annika Andersson. Foto: Läsarbild Privat

De samlar in julklappar till utsatta i Hagsätra

Annika Andersson och Ewelina Karlström vill att det ska bli en strålande jul – för alla. Därför anordnar de för tredje året i rad en insamling av kläder och sovsäckar till bättre behövande i Bandhagen.

  • Publicerad 12:02, 11 dec 2019

Initiativet, som är inne på sitt tredje år, började i mindre skala.

För två år sedan skrev Mitt i om Annika Andersson, då samlade hon och en kollega på Actic i Hagsätra in halsdukar, vantar och andra plagg som de knöt fast runt lyktstolpar i högdalen och Bandhagen.

– Det är så enkelt. Alla har säkert någon halsduk som ligger hemma och skräpar. Det är vara att hänga upp och kommer förhoppningsvis till nytta. Dessutom var det en trevlig promenad, sa Annika Andersson då till Mitt i.

Fyllde tre bilar

Året därefter utökades initiativet, till en insamling i samarbete med träfflokalen Bryggan i Högdalen. Då lyckades man fylla tre bilar med prylar som Bandhagenbor skänkt till bättre behövande.

Nu är det dags igen. Årets insamling har pågått i ungefär två veckor – och det är inte långt kvar innan man kan spräcka fjolårets rekord på tre fulla bilar.

– Alla har något att skänka, säger Annika Andersson.

Hon berättar att man hittills fått in främst kläder, men också en hel del sovsäckar och annat som kan komma till pass under en kall vinter.

– Det kommer att hjälpa så många.

Insamling till den 18 december

Annika berättar att hon fått blodad tand när det kommer till julklappsinsamlingar av det här slaget, och att hon definitivt kommer att fortsätta kommande år.

– Kan man hjälpa så ska man hjälpa. Jag bara kör, säger hon.

Har du något att skänka så kan du lämna av det på Actic i Hagsätra fram tills den 18 december. Men Annika Andersson tillägger att hittar man något hemma som man vill skänka även efter det datumet – så är man välkommen senare också.