De sålde flaggskeppet Babas - nu startar de om i mindre format

De öppnade Babas burgers för tre år sedan - men det gick för bra för fort. Nu startar Karen och Andrés Mowafi på nytt, med lilla 20sju kvadrat i Rågsved.

  • Publicerad 07:30, 18 nov 2016

Det tog inte många veckor efter att Karen och Andrés Mowafi öppnat Babas burgers på Bjursätragatan i Rågsved, som köerna började ringla sig långa utanför dörren. Att sitta kvar och äta inne på det lilla matstället var snart en omöjlighet för gästerna, de flesta tog därför med sig sina hamburgare.

Två år senare, 2015, blev de kontaktade av ägarna till Högdalens centrum, som undrade om de ville öppna ett till ställe hos dem.

– Det var väldigt smickrande och kul att de frågade, så självklart sade vi ja. Men det blev snabbt för stort och opersonligt, vi hann inte med, säger Karen.

– Samtidigt som vi expanderade och öppnade ett ställe till, blev Andrés sjuk av stressen och jag var höggravid och skulle föda barn, tillägger hon.

Sålde Babas i oktober

Alltihop landade till slut i att de nu valt att sälja Babas burgers, affären med de nya ägarna blev klar i oktober.

– Att driva Babas var roligt, men jobbigt, säger de.

Nu startar de på ny kula, i den lokal där allt en gång började, nämligen på Bjursätragatan 106, ett stenkast från där de bor. Ledorden den här gången är intimt och personligt.  

– Vi vill ha hänget med gästerna, utan stress. Vi kommer inte ha några anställda, utan jobba själva, och vi hoppas att det funkar, säger Karen.

De ska också klara livet med sina fem barn, så de kommer att känna in vilka dagar och öppettider de ska ha.  

Öppnar 25 november

Den nya menyn är betydligt enklare än tidigare, även om ”kockar inte gör någonting enkelt” enligt Karen, med matiga mackor, soppor, sallader och pasta. Det finns åtta platser runt bordet och det är så många som får plats.

Lokalerna är nyrenoverade och i torsdags bjöd de in släkt och kompisar för att provsmaka deras nya rätter. 20sju kvadrat premiär-öppnar på fredag 25 november.