De prisas för sitt kvalitetsarbete i skolan

Barbo Wanhainen, lärare på Högsätraskolan på Lidingö, har utsetts till Årets pedagog. Förskolan Äpplet får priset som Årets arbetslag. Lärande- och kulturförvaltningens hederspris går till resurspedagogen Michael Lidman.

  • Publicerad 15:27, 22 jan 2018

Barbro Wanhainen och förskolan Äpplet blev vinnarna när utbildningsnämnden delade ut sina kvalitetsutmärkelser 8 januari i år. 120 hade nominerats av kollegor, vårdnadshavare och föräldrar.

De prisades för att vara väl förankrade i den moderna skolforskningen. I motiveringen framgår också att förskolan äpplet har lyckats skapa en högklassig miljö med influenser från alla jordens hörn.

– Vi fick höra från föräldrarna att de nominerat oss, men vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger Rossi Guerra, förskolechef och förskolelärare på Äpplet.

Montessoripedagogik är grunden

Förskolan Äpplet startade sin verksamhet 1985 och drivs i dag som en ideell förening med en montessoripedagogik, det vill säga en pedagogik som hela tiden utgår från barnens behov och intressen. Förskolan har fyra anställda pedagoger.

– Vi har en grund i montessoripedagogiken, men har hela tiden utvecklat oss själva. Vi granskar oss kritiskt och har möten en gång i veckan om vad vi kan utveckla på förskolan. Det arbetet är något som jag tror att föräldrarna uppskattar hos oss , säger Rossi Guerra.

Pristagarna av kvalitetsutmärkelsen fick 15 000 kronor var, blommor och ett diplom. Äpplet ska återinvestera pengarna i kompetensutveckling av personalen för att kunna göra verksamheten ännu bättre.

– Vi har börjat titta på föreläsningar och utbildningar för personalen, säger förskolechefen.

Fakta

Kvalitetsutmärkelsens pristagare

Lidingö utbildningsnämnd delar varje år ut kvalitetspriser.

Här är 2017 års pristagare som delades ut 8 januari i år:

• Barbro Wanhainen, lärare Högsätra skolan, Årets pedagog.

• Förskolan Äpplet. Årets arbetslag

• Michael Lidman, resurspedagog Ledviks resursenhet,

Lärande- och kulturförvaltningens hederspris.

Visa merVisa mindre