Bro Park. Foto: Chris Anderson

”De passar in i kommunen”

Både politiker och föreningsliv ser positivt på första året med Bro Park. Förhoppningen är att både besöksnäringen och hästsporten ska få en skjuts.

  • Publicerad 12:20, 9 jun 2017

– Vi tycker att det är jätteroligt att de är här och det är roligt för hela ridsporten, säger Agneta Dahllöf som är ridskolechef på Upplands-Bro Ryttarförening.

Flera av föreningens medlemmar som har egen häst deltar i Bro Parks ponnyträning, och trots att både Bro Park och ryttarföreningen haft ett hektiskt år har man tagit sig tid för studiebesök.

– Vi har haft fullt upp men ändå försökt att knyta lite kontakter. Jag hoppas att vi kan få igång något slags samarbete i framtiden, säger Agneta Dahllöf.

Från politiskt håll är förhoppningen att Bro Park ska skapa synergieffekter i kommunen.

– Det är väldigt positivt för besöksnäringen att få den här attraktionen. Och förhoppningsvis kommer det leda till att fler blir intresserade av hästsport, säger Andrée Wright (MP), som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Det var under Alliansens styre i under förra mandatperioden som arbetet för att locka hit Bro Park pågick. Nuvarande oppositionsledaren Fredrik Kjos (M) tycker att Bro Park lyckats bra med etableringen.

– De är ödmjuka och gör ett bra intryck. De passar in i kommunen på många sätt, säger han.

Med en galoppbana kan kommunen nu också marknadsföra sig ännu tydligare som en hästkommun.

– Det ger ringar på vattnet för näringslivet och vi har sett att många av stallen har flyttat ut från Täby. Man har letat etableringar för stallen, för de som äger hästar och för personal, säger Fredrik Kjos (M).

Polisen efterlyser filmmaterial från dödsskjutningen i Tibble

Mordet i Tibble. Utredningen efter dödsskjutning som ägde rum sent på lördagskvällen vid grönområdet mellan Hallonvägen och Hjortronvägen i Tibble fortgår. På tisdagen finns ännu ingen frihetsberövad.tisdag 24/11 16:43

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

"Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09