Tack vare de lättade restriktionerna från första juni öppnar det upp möjligheten för utomhuskonserter i sommar. Detta gör att Patrik Isaksson med band kommer till stan den 28:e juni. Platsen är en gård i Västra Vällinge utanför Enköping.De som gör detta möjligt är familjen som bor på gården. Makarna Jenny och Gunnar Bringeland. Båda två har tidigare erfarenhet från turné och eventbranschen. Tillsammans har de fem barn och heltidsarbeten men utöver det planerar de konserter i deras trädgård.Under pandemin har de via projektet ”cultureaid” anordnat digitala livekonserter från deras lada på gården. Artister som till exempel Dan Hylander, Simon Zion och Py Bäckman har alla uppträtt.

− Redan när vi köpte det här stället hade vi tankar på att anordna saker här ute. Tanken om trädgårdskonserter föddes tidigt. Det är viktigt att man kommer ut till något som känns äkta. Och nu är det dags, säger Gunnar Bringeland.

Lust och intresse är drivkraften bakom parets önskan om att arrangera utomhuskonserter i trädgården.

− Vi är ju kulturälskare och vill att den ska blomstra och må bra. Och samtidigt vill vi ge människor möjlighet att träffas och umgås efter att haft det tufft under pandemin, säger Jenny Bringeland och tillägger:

− Det värmer ju våra hjärtan när vi får se människor skratta och umgås i vår trädgård. Då inser man att det var värt allt jobb med förberedelserna.

Paret är medvetna om att pandemin inte är över och har haft detta i åtanke när de har planerat konserten.− Vi har en tydlig strategi för att det ska vara coronavänligt. Vi följer riktlinjerna. Det är ju utomhus också vilket är fördelaktigt. 200 personer är det maximala vi kan ta in på konserten, säger Jenny Bringeland.På gräsmattan, där konserten kommer äga rum, kommer ett system med rutor att sprejas upp. I varje ruta kan maximalt fyra personer sitta tillsammans enligt restriktionerna. Därefter kommer det vara mellanrum till alla andra rutor. Om man är ett sällskap på fler än fyra personer går det att ordna så att man har rutorna närmare varandra.

Blir resultatet lyckat kan detta bli ett återkommande event i framtiden.− Vår förhoppning är att det ska bli en fortsättning på detta. Men det får samtidigt inte bli för stort. Vår strävan är att det ska kännas nära och intimt, inte så att det liknar någon festival, säger Gunnar Bringeland.