Tomt. Här i bakgrunden kommer scenen byggas upp. I nära anslutning till familjens lummiga trädgård. Foto: Johan Kjellberg

De ordnar konsert i sin trädgård

Konsertlivet har legat nere under pandemin, men nu börjar de första tecknen på ett uppvaknande. Patrik Isaksson med band kommer till stan den 28 juni. Skådeplatsen är en lummig trädgård utanför Enköping.

  • Publicerad 10:46, 24 jun 2021

Vi vill att kulturen ska blomstra och må bra

Tack vare de lättade restriktionerna från första juni öppnar det upp möjligheten för utomhuskonserter i sommar. Detta gör att Patrik Isaksson med band kommer till stan den 28:e juni. Platsen är en gård i Västra Vällinge utanför Enköping.
De som gör detta möjligt är familjen som bor på gården. Makarna Jenny och Gunnar Bringeland. Båda två har tidigare erfarenhet från turné och eventbranschen. Tillsammans har de fem barn och heltidsarbeten men utöver det planerar de konserter i deras trädgård.
Under pandemin har de via projektet ”cultureaid” anordnat digitala livekonserter från deras lada på gården. Artister som till exempel Dan Hylander, Simon Zion och Py Bäckman har alla uppträtt.

− Redan när vi köpte det här stället hade vi tankar på att anordna saker här ute. Tanken om trädgårdskonserter föddes tidigt. Det är viktigt att man kommer ut till något som känns äkta. Och nu är det dags, säger Gunnar Bringeland.

Lust och intresse är drivkraften bakom parets önskan om att arrangera utomhuskonserter i trädgården.

− Vi är ju kulturälskare och vill att den ska blomstra och må bra. Och samtidigt vill vi ge människor möjlighet att träffas och umgås efter att haft det tufft under pandemin, säger Jenny Bringeland och tillägger:

− Det värmer ju våra hjärtan när vi får se människor skratta och umgås i vår trädgård. Då inser man att det var värt allt jobb med förberedelserna.

Paret är medvetna om att pandemin inte är över och har haft detta i åtanke när de har planerat konserten.
− Vi har en tydlig strategi för att det ska vara coronavänligt. Vi följer riktlinjerna. Det är ju utomhus också vilket är fördelaktigt. 200 personer är det maximala vi kan ta in på konserten, säger Jenny Bringeland.
På gräsmattan, där konserten kommer äga rum, kommer ett system med rutor att sprejas upp. I varje ruta kan maximalt fyra personer sitta tillsammans enligt restriktionerna. Därefter kommer det vara mellanrum till alla andra rutor. Om man är ett sällskap på fler än fyra personer går det att ordna så att man har rutorna närmare varandra.

Blir resultatet lyckat kan detta bli ett återkommande event i framtiden.
− Vår förhoppning är att det ska bli en fortsättning på detta. Men det får samtidigt inte bli för stort. Vår strävan är att det ska kännas nära och intimt, inte så att det liknar någon festival, säger Gunnar Bringeland.

Konsert med Patrik Isaksson

Patrik Isaksson är en svensk sångare, låtskrivare, gitarrist inom pop.

Genombrottet fick han 1999 med låten ”du får göra som du vill”.

Han deltog i den svenska melodifestivalen 2006,2008, och 2016.

Den 28 juni spelar Patrik Isaksson med band på en gård i Västra Vällinge utanför Enköping.

Visa merVisa mindre

Personal tafsade på boendet

Nyheter Anställda på ett LSS-boende i Enköping beskrivs som gränslösa av andra medarbetare, och ska ha krupit ner i samma säng som vårdtagaren. Även tafsningar och nedbrottningar ska ha förekommit.fredag 23/7 13:43

Musikalisk motorist inför rätta

Nyheter En 21-årig man får 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende. Mannen har fört oljud genom att i fordon spela hög och störande musik.Det hände den 11 juli 2021 på Fjärdhundragatan i...fredag 23/7 12:53