Jenny Kask och Kicki Olivensjö har båda jobbat länge inom sport- och modesbranschen och för cirka 2 månader fick Jenny en idé om att starta en second hand-butik och webbshop för utomhus- och funktionskläder för välkända varumärken. Sen gick det fort. Nu har de öppnat ”Re-adventure” i Västermalmsgallerian.

– Vårt mål är att bidra till ett nytt sätt att tänka kring hållbar konsumtion. Vi vill få fler att aktivt bidra till ett cirkulärt kretslopp och skapa nya äventyr för bra produkter av välkända varumärken, säger Kicki Olivensjö. 

– Vi vill långsiktigt skapa en community som brinner för outdoor och hållbarhetsfrågor, precis som vi.

https://www.mitti.se/nyheter/duo-har-oppnat-ny-second-hand-butik-pa-kungsholmen/reptjA!pWuYic1SQlVzJ6aBKn8FA/#:~:text=Nu%20har%20Brocante%20second%20hand%20%C3%B6ppnat%20p%C3%A5%20Sankt%20Eriksgatan.&text=Det%20%C3%A4r%20Michael%20Cieslak%20och,har%20varit%20%C3%B6verv%C3%A4ldigande%2C%20enligt%20duon.

Hållbarhet är en stor ledstjärna och är grunden till affärsidén. I butiken kommer man kunna lämna in sina egna kläder och sälja på kommission.

Att öppna under en pandemi är tufft, men Kicki och Jenny hoppas kunna rida på vågorna av det ökade intresset för både att vara utomhus och hållbarhet.

– Det är tufft, för vem vet hur handeln kommer att se ut framöver. Men vi tänkte att vi ändå startar igång. Vi vill göra något som bidrar och ligger rätt i tiden. Vi behöver ta hand om det som redan producerats, säger Kicki Olivensjö. 

Att det blev just på Kungsholmen som de öppnade var ingen slump utan ett medvetet val enligt henne.

– Vi hade många erbjudanden. Vi ville vi ligga på en plats där folk verkar och bor, på Kungsholmen är bor många medvetna personer, det är en också en ung demografi. Vi vill upplevas som den lokala aktören, vi valde AMF då vi anser att de ligger långt fram i sitt tänk kring att utveckla retail och handel, säger Kicki Olivensjö.