Nyöppnat. ”Här sitter vi mitt i smeten, alla passerar ju här. Folk har redan börjat titta in”, säger Shafik Muwanga, affärsutvecklare och en av företagets grundare. Foto: Privat

De öppnar jobbförmedling – i tunnelbanekiosken

Vill du ha ett nytt jobb, få hjälp att snygga till cv:t eller ta en latte på väg till jobbet? Nu har bemanningsföretaget Miljonbemanning öppnat i Albys tunnelbana.

  • Publicerad 15:44, 9 feb 2018

Det är det tidigare fiket i Alby tunnelbana som byggts om och förvandlats till Miljonbemannings nya huvudkontor när lokalerna i Subtopia blev för trånga. Ett bättre läge, menar Shafik Muwanga, affärsutvecklare och en av företagets grundare.

– Vi söker alltid folk. Vi vill vara nära Albyborna och här sitter vi mitt i smeten, alla passerar ju här. Folk har redan börjat titta in. Någon kom in och sa ”hej, jag har truck-kort, har ni något för mig?” Vem du än är och oavsett var du kommer ifrån så kan vi hjälpa dig till jobb.

Få hjälp med cv:t

Långtidsarbetslösa, ungdomar som aldrig har haft ett jobb eller någon som vill hitta ett nytt jobb. Oavsett vem man är borde man komma in, tycker Shafik Muwanga. Varje torsdag har de drop-in för den som vill få hjälp att vässa sitt cv eller få karriärtips.

– We’re on a mission att ta tag i arbetslösheten. Längre fram kommer vi att ha kurser och seminarier om hur man kommer in på arbetsmarknaden, säger han.

Och den som inte är på jakt efter ett nytt jobb kan komma in för att ta en finkaffe på take-awaykafét med mat från Safiren i Gula villan.

– Vi ville ha kvar kaféandan så vi anställde två kvinnor som tidigare var arbetslösa och utbildade dem till baristas. De tar hand om kafét och gör jättegoda espressos och lattes, säger Shafik Muwanga.