Olle Alm, Johan Olsson och Henry Apler bildar Södermalms nya barbershop och tatueringsstudio "Kollektivet Hvitan". Foto: Michael Toll

De öppnar barbershop med tatuerare

Två som kan hår och skägg, en som kan gaddning. Sedan en vecka tillbaka hittar du två barberare och en tatuerare på Katarina Bangata 47.

  • Publicerad 19:00, 25 jan 2017

Tatueraren Olle Alm och barberarna Johan Olsson och Henry Apler bildar tillsammans ”Kollektivet Hvitan” som sedan förra veckan har flyttat in i lokalen på Katarina Bangata 47 där tidigare restaurang Gandhi låg.

– Vi gillar den här delen av Söder och hittade den här lokalen i somras. Den har totalrenoverats och de senaste veckorna har vi jobbat med all inredning, säger Olle som tidigare jobbade på East Street Tattoo vid Skanstull.

De öppnar ny öl- och spritfabrik: Bränner lokalt gin på Södermalm

Henry och Johan kommer närmast från Head to Throat Barber Shop i Hammarby Sjöstad. Att de nu ryms under samma tak ser de bara som positivt.

– Många av mina tatueringar har Olle gjort och när jag klipper mina kunder har många undrat vem som gjort dem. Vi kommer dra kunder åt varandra, säger Johan.

Mosebacke ska bli hetare – får nytt namn

Lokalen har en halvöppen planlösning med barbershopen längst in, tatueringsstudio till vänster och en stor sällskapsyta direkt vid dörren. Just det sistnämnda har varit en viktig del att avsätta kvadratmetrar till.

– En viktig grej när vi bestämde oss för att öppna eget var att stället skulle vara liten som en fritidsgård för vuxna. Man ska kunna komma hit och bara hänga, snacka och lyssna på musik, säger Henry.

– Lite samma känsla som att bo i kollektiv, därav namnet ”Kollektivet Hvitan”, säger Johan.

Johan Olsson, Olle Alm och Henry Apler är kompisarna och arbetskollegorna bakom "Kollektivet Hvitan". Foto: Michael Toll