De nya lyxvillorna kostar 20 miljoner

Bastu, gym, tempererat vinrum och jacuzzi på balkongen. Det är några av de detaljer som husen i området Villa Sjövik kommer att innehålla. Prislappen ligger på nära 20 miljoner.

  • Publicerad 00:00, 4 mar 2014

Sju exklusiva villor byggs just nu i Sjövik, bara några hundra meter från vattnet på Elfvikslandet. På ena sidan ligger villaområdet Furutorp och på andra sidan gränsar de nya husen till naturreservatet. Och det är just naturen som inspirerat den utvändiga designen.

– Kommunen ville att husen skulle smälta in och inte sticka ut för mycket. Därför får de dova färger och sedumtak vilket innebär att det växer gräs på det platta taket, säger mäklaren David Brännhult på Estate fastighetsbyrå.

Ett av husen är uppbyggt och ska vara helt klart inom en dryg månad. Det är en tvåplansvilla med fem sovrum, två allrum, ett gym, ett vinrum och en bastu. Från rummen på ovanvåningen kan man gå rakt ut på balkongen till jacuzzin.

– Om man ska sammanfatta de här husen med två ord så får det nog bli ”all in”, säger David Brännhult, som redan har sålt två av husen.

Villorna kommer att kosta mellan 17 och 20 miljoner kronor och då ingår en privat brygga med båtplats och en sjöbod vid vattnet. En allmän gångväg håller just nu på att anläggas från villaområdet ner till strandpromenaden och Lidingö stad har redan byggt Sjöviks väg som kommer att bli infartsväg till området från Furutorpsvägen. Om två, tre år beräknas de nya husen vara klara.

– I början av maj är det inflyttning i det första huset men området kommer att vara byggarbetsplats ett tag till. Just nu är det sprängning för bergvärme som pågår, säger David Brännhult.

Marken ägs av Hans och Titti Lindkvist som själva bor i Villa Sjövik, en vit tegelvilla som ligger längre ner mot vattnet. Hans Lindkvists föräldrar köpte marken på 40-talet och byggde bostads­huset 1962.

För dem har det varit en lång process innan husen kunde påbörjas eftersom planerna väckte missnöje hos grannar som klagade hos kommunen.

– Jag har förstått att det är mer regel än undantag att grannar klagar när det byggs så jag var inte så förvånad. Men det är tråkigt, för det tar ju tid innan man kan komma i gång, säger Titti Lindkvist.

Nu ska parets söner inom kort flytta in i var sitt av de nybyggda husen. Och mäklaren David Brännhult tror att det är just människor som är uppvuxna på ön som kommer att vilja köpa husen i Sjövik.

– Ett har vi redan sålt till en hemvändare. Jag tror också att Lidingöbor som bor i radhus och har bra inkomst kan vara intresserade, och kanske folk som bor i lägenhet på Östermalm, säger han.