MORGONPIGGA. William Gustafsson, Alexander Plogfeldt och Edvin Eckervig får ingen sovmorgon på lördagar. Foto: Privat

De levererar nybakat bröd på lördagsmorgnar

Hur låter det med nybakat bröd hem till dörren på lördagsmorgnar? Den tjänsten erbjuder UF-företaget Good morning bread Huddingebor sedan ett par månader.

  • Publicerad 14:47, 29 jan 2021

Häng ut en kasse på dörren på fredag kväll och den är fylld med nybakat bröd på lördag morgon. Det är affärsidén bakom UF-företaget Good morgning bread som startats av Alexander Plogfeldt, William Gustafsson Edvin Eckervig på Sjödalsgymnasiet.

Inspiratonen kommer delvis från Alexanders mamma.

– Min mamma och hennes klasskamrater leverade bröd när hon växte upp i Skåne. I många andra europeiska länder är det väldigt viktigt att gå ut och köpa bröd varje morgon, här har vi inte riktigt samma kultur, säger Alexander Plogfeldt.

Pandemin medför också att tjänsten blir extra attraktiv.

– Vi har många äldre kunder. Många kanske inte kan gå ut och handla nu, men de vill ändå ha färskt bröd, säger Alexander.

Lokalt bageri

Idén är enkel. Som kund gör du din beställning via hemsidan senast klockan 12 på fredagar och swishar summan. Brödet, som bakas på Huddingebageriet Bake my day, levereras mellan klockan 06 och 09 på lördagar. När brödet är lämnat får kunden ett sms.

– I helgen hann vi precis till klockan 09. Det är lite utmaningar med kylan och snön, men vi löser det, säger Alexander.

UF-företaget har omrking 50-60 kunder i veckan. De kör ut i centrala Huddinge, Stuvsta, Snättringe, Segeltorp, Fullersta, Glömsta, Balingsnäs och Myrängen.

– Vi kör inte till Skogås/Trångsund. Det blir för långt, det hinner vi inte med, säger Alexander.

Killarna märker att tjänsten är uppskattad.

– Vi möter ju inte kunderna face to face, men vi får en hel del positiv respons.

FRUKOST. Alexander Plogfeldt på väg ut med brödleverans. Foto: Privat