Kristin Johannessen och Olle Magnfors på Folkets Hus ser fram emot Vårsalongen. Foto: Anders Göransson

De laddar för Vällingbys egen Vårsalong

I helgen inleds Vårsalongen i Vällingby och intresset för att delta har varit enormt. Hela 200 konstnärer i västerort lämnade in bidrag. – Vilken jäkla glöd det finns här! Konst är verkligen någonting som både sysselsätter och berör, säger Olle Magnfors, föreståndare för Vällingby Folkets hus.

  • Publicerad 11:30, 12 apr 2019

Den traditionella Vårsalongen på Liljevalchs är över sedan ett par veckor, men i Vällingby dyker det snart upp en fullgod ersättare. På lördag, den 13 april, är det vernissage för Vårsalongen i Vällingby som nu arrangeras för första gången av Vällingby Folkets hus.

”Otroligt kreativa”

Det väldiga intresset och den sjudande skaparglädjen hos västerorts konstnärer kom som en överraskning, men en glädjande sådan, för arrangörerna.

– Det är jätteroligt. Folk är så otroligt kreativa och alla har sin egen stil, säger Kristin Johannessen, projektledare för evenemanget.

Verken till salu

Av alla bidrag har en jury valt ut cirka 120 tavlor och skulpturer från ett 80-tal konstnärer. Bland deltagarna finns både etablerade konstnärer och amatörer. De flesta av verken kommer dessutom att vara till salu.

Eftersom Folkets hus lokaler i Vällingby centrum inte riktigt räcker till har man fått låna ytterligare en lokal i bottenvåningen i samma hus.

Öppen för alla

Vernissagen på lördagen är öppen för alla och pågår mellan klockan 13 och 15.

– Vi hoppas på mycket folk och en riktig happening, säger Olle Magnfors.

Utställningen pågår sedan fram till den 27 april. Öppettiderna är klockan 10-17 på vardagar och 10-15 på helger.