Exploria till vänster och Accropark till höger. Det är två av företagen som kan få priset. Foto: Anders Björklund

De kan bli årets turistföretag i Botkyrka

Förra året vann Eldtomta café i Grödinge priset som Årets turistföretag. I år kommer de nominerade företagen från Tullinge, Fittja och Tumba. – Alla nominerade är värdiga vinnare och drar turister till Botkyrka, säger Elin Ekeroth Kjellgren på Discover Botkyrka.

  • Publicerad 14:53, 25 okt 2018

Allmänhetens röster kommer att avgöra vilka som får priset som delas ut på Näringslivsgalan i Botkyrka. De nominerade är Accropark på Lida Friluftsgård, Tumba bruks musiksalonger, och Exploria Center i Fittja.

Tumba bruks musiksalonger kan få priset. Bakom står David Wärn och Karolina Wärn Bråkenhielm som bor i en annan del av den gamla förvaltarbostaden. Foto: Anders Björklund

Förra året vann Eldtomta café i Grödinge priset. Det var också första gången Discover Botkyrka testade att låta allmänheten rösta.

Blir det rättvist?

– Det finns så klart en risk att de med flest följare på sociala medier får mest genomslag. Sedan är det kanske inte rätt heller om en jury med experter skulle avgöra. Vi har diskuterat förfarandet fram och tillbaka och alla nominerade är värdiga vinnare. Nu är det upp till allmänheten, säger Elin Ekeroth Kjellgren som är styrelseledamot på Discover Botkyrka.

På söndag öppnar omröstningen som du hittar på Discover Botkyrkas Facebooksida.

De nominerade företagen

Höghöjdsbanan Accropark i Lida Friluftsgård startade 2016. Grundarna Julien Lelarge och Nicolas Main från Frankrike ville sprida sitt stora intresse i Sverige. De satsade på Botkyrka.

Exploria Center

Exploria Center i Fittja har aktiviteter för både vuxna och barn. Nöjescentret i början av sommaren 2016. Sedan innan hade ägaren Mikael Andreasson flera nöjescenter i Sverige.

Tumba bruks musiksalonger

Den ståtliga förvaltarbostaden vid Tumba bruk hade stått tom länge när Karolina Wärn Bråkenhielm och David Wärn flyttade in 2014. Det blev inte bara ett hem – utan också en scen för klassisk musik här.