Foto: Mostphotos

De inblandade i storbråket kan ha fångats på film

Ännu är ingen gripen efter storbråket som ägde rum i närheten av Solna gymnasium i fredags. Den person som stickskadades har nu fått komma hem från sjukhuset.

  • Publicerad 10:44, 16 okt 2018

I fredags vid 15.30-tiden fick polisen larm om en våldsam sammandrabbning mellan två grupperingar utanför en skola i Solna.

Nu kan polisen bekräfta att bråket ägde rum på Råsundavägen i närheten av Solna gymnasium, men det är inte klarlagt om de inblandade är elever på skolan.

– Det är äldre ungdomar till unga vuxna, i 16- till 20-årsåldern, säger Joachim Lindell, operativ samordnare på Solnapolisen.

De första uppgifterna gjorde gällande att ett 20-tal personer deltog i bråket, men polisen menar nu att det var färre än så.

– Det är en publik miljö och många drar sig dit, men vi måste differentiera mellan vilka som var närvarande. Det kan ha varit 20 personer på platsen, men vi bedömer att sex till sju stycken var närvarande i bråket, säger Joachim Lindell.

En person stickskadades

Den person, en man i 17- till 18-årsåldern, som i samband med bråket stickskadades i ena benet har lämnat sjukhuset.

– Den skadade är hemkommen och skadan har inte krävt varaktigt sjukvård. Men det är ett hemskt brott personen utsatts för, det är ingen tvekan om den saken, säger Joachim Lindell.

Orsakades stickskadan av en kniv?

– Vi kan inte bekräfta mer än att det är ett verktyg som orsakat en stickskada.

Analyserar bilder

På platsen där bråket ägde rum och i närområdet finns flera övervakningskameror. En förundersökning om grov misshandel pågår och polisen arbetar med att analysera bildmaterialet.

– Det pågår en utredning där vi samlar bilder. Vi tittar på de kameror som finns tillgängliga och som kan hjälpa utredningen framåt. Det är det pusslet vi håller på med, säger Joachim Lindell.

Polisen tar gärna emot tips kring händelsen.

– Vill gärna komma in kontakt med personer som kan lämna upplysningar.

Kan det bli aktuellt att sprida bilderna för att identifiera gärningspersonerna?

– I nuläget sprider vi inte bilderna, men vi kan hamna i den fasen att vi behöver göra det.

För att lämna upplysningar om händelsen kan man kontakta på polisen på 114 14.