Bästa kompisarna Sophia Bartholomew, Matilda Wikström Åbrandt och Tilde Pettersson från Möja gjorde en annorlunda grej för att hålla ihop även efter att de slutat skolan – de designade likadana armband som de alltid bär.      

Varför gjorde ni armbanden?

– De ska symbolisera Möja skola, eftersom det var där vår vänskap började. Vi ville ha något som representerade oss och vår relation tillsammans. Vi hade tänkt länge på olika alternativ, till slut hittade vi de här armbanden och då kändes det givet att vi skulle ha dem. Vi valde att skriva in Möja skolas koordinater, alltså 59.4104°N 18.8921°E, och vi har alltid armbanden på oss, säger de.

 Berätta om er bakgrund ihop!

– Första gången vi träffades var på Djurö skola, där möts alla skärgårdsskolor för att ha vissa lektioner. Sophia gick i åttan på Svartsö, Matilda gick i åttan på Möja och Tilde gick i sjuan på Möja. Direkt så kändes det som att vi redan varit vänner hela livet. Matilda och Tilde är födda på Möja och Sophias familj flyttade dit från Svartsö efter åttan. Nu sex år senare är vi fortfarande bästa vänner. 

Vad är det bästa med Möja?

– Sammanhållningen bland de som bor där, alla känner alla och alla trivs med alla. Sen är det ju en fantastisk miljö att bo och vara i, man får liksom en paus i vardagen där. Det känns som ett privilegium att ha fått växa upp där. Ingen av oss bor kvar på Möja på heltid. Matilda tillbringar mest tid där eftersom hon jobbar på hennes familjerestaurang Wikströms fisk.