”De har helt rätt. De ska driva kravet vidare”

Frågan om en servicelinje i Kallhäll är en fråga för Landstinget. Men för att den ska komma upp på agendan måste den drivas på från politiskt håll i kommunen. Bengt Harju (S), menar att det inte gjorts.

  • Publicerad 09:54, 25 okt 2018

Bengt Harju är ordförande i det kommunala pensionärsrådet och menar att frågan om en servicelinje i Kallhäll varit uppe på dagordningen flera gånger.

Men för att den sen ska komma till det bord där den faktiskt kan avgöras krävs att politiker driver på frågan och får med den på Landstingets dagordning.

Det menar han inte har gjorts.

– Den borgerliga majoriteten i Landstinget har inte drivit detta. Företrädare har suttit med på KPR (kommunala pensionärsrådet) och resonerat kring detta, men inte fört det vidare. Vi har tagit det vidare till landstinget via vårt parti, men det är och har ju varit ett borgerligt styre i Landstinget, säger han.

Självkörande bussar för hela Järfälla

Lennart Nilsson är Kristdemokraternas gruppledare och är en av de som suttit med på pensionärsrådets möten. Han håller med om att det behövs en servicelinje i Kallhäll. Jämförelsen med de sjävkörande bussarna i Barkarby, som ska gå två kvarter i ett område där det mestadels bor unga och friska personer, håller han med om.

– Om du bara visste hur jag håller med om den saken. Men det är faktiskt föregående mandatperiod som har implementerat de självkörande bussarna. Och man måste också börja någonstans. Självbärande bussar måste vara säkra och Nobina har sett att Barkarbystaden kan var bra att testköra i. Det är litet och gatumässigt bra anpassat. Tekniken har så stor potential och är på gång över hela världen så när den är säker och utprovad kan det här vara en framtidslösning för hela järfälla.

Men du har ju själv suttit med i KPR. Har du fört frågan vidare till dina partikamrat?

– Jag har gjort det varje gång. Fast landstinget har en ekonomisk press på sig och många olika vårdfrågor som pockar på sin uppmärksamhet.

Vad säger du till de som hoppas på en servicelinje i Kallhäll?

– Jag kommer fortsätta driva frågan.