De har gjort Sumpans egen VM-låt

Bästa vännerna Douglas Simonsson och Arash Moosavian hyllar landslaget – och Sundbyberg – i sin egen VM-låt. – Ett mål vore att den spelas på Camp Sweden och att få repsons från någon av spelarna på att de tycker att låten är bra, säger Arash.

  • Publicerad 10:11, 14 jun 2018

Bästa vännerna Douglas Simonsson och Arash Moosavian blickar ut över Sundbybergs IP, iklädda sina blå-gula fotbollströjor.

– Här spelade jag min första match med Sundbybergs IK som 6-åring, berättar Douglas och drömmer sig bort till grusplanen vid Lötsjön där han, Arash och många andra barn skapade drömmar om fotbollskarriärer och VM-matcher.

Uppväxta på Sturegatan och i Duvbo gick de i olika skolor, men möttes igen då de hamnade i samma klass på Kungsholmens gymnasium. Sedan den dagen är de bästa kompisar.

Arash och Douglas byggde en studio hemma i Douglas lägenhet när de skrev sin låt. Med hjälp av rimlexikon och youtube växte sedan låten Olja i Moskva, fram. Foto: Anna Z Ek

Under VM 2006, när de var 12 år, bestämde de sig för att skriva en VM-låt nästa gång Sverige skulle vara med i VM.

Trots att de inte har någon musikalisk bakgrund så bestämde de sig i maj för att ta tag i sina barndomsplaner.

Många svettiga timmar, nätter och youtube-tutorials senare är den nu klar. Namnet blev Olja i Moskva – en blinkning till klassikern Gräva guld i USA.

– Vi är så nöjda och stolta!

Karl Johan Johnsson sa i sin livesändning på instagram att han lyssnat på låten och tyckte att den var skön

 Douglas Simonsson

Självklart har både Sundbyberg och barndomens grusplaner fått en plats i bryggan i låten, som även är en hyllning till landslaget:

Minns ni barndomens drömmar
Från en grusplan någonstans (shoutout Sumpan)
Nu har planen förvandlats till VM-arenor
Och drömmen blivit sann
Ni har Sverige i ryggen
Vi backar er i varje sekund
Så gå och bli, det ni ville bli
Led vårt Sverige till VM-guld!
(Vi ska ta vårt första VM-guld)

– Vi vill att de ska se sig i spegeln och känna hur stort det är att spela VM, säger Arash.

Vill du höra hela låten? Du hittar den här.

Inspirerade av E-type

Förra veckan hade landslaget en öppen träning på Stadion och bland alla 7-8-åringar som stod och tittade fanns även Douglas och Arash.

– Vi pratade med några av dem efteråt och visade låten för Martin Olsson. Han fotade av min mobil och skulle visa för de andra sen. Och Karl Johan Johnsson sa i sin livesändning på instagram att han lyssnat på låten och tyckte att den var skön, säger Douglas glatt.

”Det häftiga med fotboll är att det för människor i olika länder, samman. Det är så häftigt”, säger Douglas. Foto: Anna Z Ek

Douglas och Arash berättar hur de hämtat en hel del inspiration från Backstreet boys hit I Want it That Way och från E-types Campione 2000.

– Nu har okända mänskor laddat ner låten på Spotify och lagt in på sina spellistor, det är coolt. Ett mål vore att den spelas på Camp Sweden och att få respons från någon av spelarna på att de tycker att låten är bra, säger Arash.

Motståndare blev maträtter

Andra versens referenser till mat, så som ”Vi gör bibimbap till en frukosträtt. Och så bratwurst lagom till lunch. Efter en galen skräll, bli’re tacokväll” syftar på hur Sverige kommer att äta upp sitt motstånd, först Sydkorea, sen Tyskland och slutligen Mexiko.

Vi får se ett klipp av den blivande musikvideon, där Douglas kastar den Sydkoreanska flaggan och hugger in på en bibimbap. Efter intervjun ska de vidare mot grusplanen på Skvadronsbacken i Rissne och spela in Arash 8-årige brorson som ska få representera alla barn med fotbollsproffs-drömmar.

Arash jobbar på dagarna, men kommer att möta upp Douglas och se kvällsmatcherna. Foto: Anna Z Ek

Framåt torsdag när VM drar i gång på riktigt kommer de dock ha annat att tänka på. Douglas har redan gjort ett schema för att varje VM-match ska bli en egen upplevelse.

VM-festa på krogen i Solna och Sumpan

– Polenmatchen ska jag se hos en vän som är från Polen. Några ska jag se någonstans på stan. Och Tysklandsmatchen ska vi se båda två hemma hos en kompis. Jag vill att varje match ska bli unik på sitt sätt.

Fakta

Om Douglas & Arash

Douglas Simonsson

Ålder: 24

Uppväxt: På Sturegatan. Gick på Lilla Alby skola.

Gör i dag: Studerar business management i Uppsala

Favorit VM-låt: Waka waka (This time for Africa) med Shakira och När vi gräver guld i USA med GES.

Favoritlag förutom landslaget: Barcelona

Aktuell: Med egenskrivna VM-låten Olja i Moskva under artistnamnet Arash & Douglas. Låten finns på Spotify. Snart kommer också musikvideon gå att se på youtube

 

Arash Moosavian

Ålder: 24 (i juni)

Uppväxt: Duvbo. Gick på Duvboskolan och Ängsskolan

Gör i dag: Studerar juridik i Uppsala

Favorit VM-låt: Campione med E-type och Ricky Martins Coup of Life.

Favoritlag förutom landslaget: Juventus och AIK

Aktuell: Med egenskrivna VM-låten Olja i Moskva under artistnamnet Arash & Douglas. Låten finns på Spotify. Snart kommer också musikvideon gå att se på youtube

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10