De gjorde om hela hemmet – till en nördlya

Jannika Edenfäll, 26, och Marius Kurseth, 36, i Vendelsö ville ha lite färg på tillvaron. Och gjorde om hela lägenheten till en supernördig lya. Främst med ”Harry Potter”-tema. – Vi ville göra ett hem vi skulle trivs i, säger Jannika.

  • Publicerad 15:58, 27 jun 2016

I varenda skrå i Jannika Edenfälls och Marius Kurseths lägenhet i Vendelsö finns en nördig referens.

– Vi har flyttat ihop för första gången och bestämde oss för en riktigt nördig lägenhet. Vi fick lägenheten i april och har renoverat sedan dess. Jag bygger på något varje dag, allt är inte helt klart än, säger Jannika Edenfäll.

Det är främst Harry Potter-tema i lägenheten, men även ”Sweeney Todd”, ”Transformers”, ”Star wars”, 8-bits Nintendo, ”Iron man”, ”Hulken” och ”Deadpool” har också inspirerat paret.

– Harry Potter är ju den mest intensiva fandomen, och vi gillar filmerna och böckerna och hade också mest saker från Harry Potter. Gammalt blandas med nytt i Harry Potter vilket vi gillar, säger Jannika Edenfäll.

Jannika och Marius har tillsammans fyra barn, och ”Harry Potter”-karaktären Dolores Umbridges rosa kontor har till exempel inspirerat till barnrummet för de två minsta barnen. Dolores Umbridges uppmaning till Harry Potter, ”You must not tell lies”, står på griffeltavlan.

I köket finns kryddorna som hos alla oss andra, men de ligger i provrör. Salladskryddan heter brain powder. Socker är prayer powder.

På väggen i vardagsrummet känner vi igen en klassisk, gul ”box” med ett frågetecken på.

– Katten bor inne i Super Mario-lådan, säger Jannika.

Många av sakerna har Jannika och Marius hittat på loppisar och på internet.

– Vi gillar gamla grejer. Men vi har haft en hel del saker hemma också, och något är från Ikea, säger Jannika.

Inne i det andra barnrummet fortsätter Harry Potter-referenserna.

– Vi har målat Draken från Gringotts på väggen, säger Jannika.

Vad säger nära och kära som varit och hälsat på?

– Det är inte så många som varit här än faktiskt, men barnen har ganska kul här, säger Jannika.