Klockan kvart över tre sa Tony Lindberg och Sofia Good ja till varandra på toppen av Svindersviksbron. Foto: Åsa Sommarström

De gifte sig 20 meter upp i luften

Vid lördagens invigning av Kvarnholmsbron passade åtta bröllopspar på att knyta livsband. – Det är lite läckert, en extra krydda, det är ingen annan som gjort det tidigare, säger Sofia Good som fick sin Tony Lindberg vid broceremonin.

  • Publicerad 18:02, 11 jun 2016

Den nya Kvarnholmsbron över Svindersviken ska effektivare knyta samman Kvarnholmen med övriga Nacka.

I lördags invigdes bron, en 140 meter lång bågbro.

Förutom en invigningsceremoni och ett knattelopp för barn, firades den nya bron med ett kanske lite mer annorlunda evenemang: åtta par hade nappat på erbjudandet att gifta sig på bron i samband med invigningen, bland dem Sofia Good, 45 år, och hennes sambo Tony Lindberg, 45.

Sofia Good jobbar som kock på en förskola i Järla, Tony Lindberg i en flugfiskebutik på Söder.

De har varit ett par i sex år.

Sofia Good säger att det var väldigt spontant som hon och hennes Tony anmälde sitt intresse för det annorlunda valet av bröllopsplats.

Nu när tillfället dök upp kändes det praktiskt att göra slag i saken.

– Vi har pratat om att gifta oss länge. Vi har inte varit ute efter något större party, säger Sofia Good.

Vigslarna på bron var alla borgerliga vigslar.

Vigselförrättare var Nacka kommuns stadsjurist Helena Meier och stadsdirektör Lena Dahlstedt.

Sofia Good sa innan bröllopet att hon och den blivande maken skulle ha finkläder på sig, inte traditionell bröllopsutstyrsel. Deras femåriga dotter skulle däremot ha mer traditionella bröllopskläder, en prinsessklänning.

Även Sofia Goods två äldre barn, 19 och 20 år, deltog i ceremonin.

– Det var riktigt häftigt att gifta sig på bron, sa Tony Lindberg direkt efter vigseln.

I bröllopsgåva fick brudparet en sten som sparats från brobygget Bröllopsfesten höll brudparet hemma i Orminge. Där skulle de sätta upp ett partytält och steka hamburgare, lyxhamburgare.

Svindersviksbron har byggts för att knyta samman Kvarnholmen med centrala Nacka. Broprojektet startade 2007.

För att fordonstrafik, cyklister och fotgängare ska nå hela vägen fram till de centrala delarna av Nacka har den nya bron kompletterats med en 300 meter lång tunnel i Ryssberget,

Tunneln i Ryssberget har för övrigt ett körfält i vardera riktning.

Själva bron, som spänner tjugo meter över Svindersvikens vattenyta, har haft en beräknad kostnad på 350 miljoner kronor och har finansierats genom det omfattande byggandet på Kvarnholmen samt med skattemedel.

Nacka kommun har tidigare beräknat att som mest kommer 10 000 bilar per dag att trafikera tunneln i Ryssberget, och därmed bron över Svindersviken. Enligt Nacka kommun kom 300 besökare för att se lördagens broinvigning.

Nygifta Sofia Good gillar den nya bron över Svindersviken.

– Den är jätteläcker, kommenterar hon.