De fixar stödkonsert på Rönnells

Stödet för Rönnells antikvariat bara växer. I höst håller artisterna Jonas Lundqvist och Les Big Byrd en stödkonsert för den anrika bokhandeln. – De som inte har råd får inte komma, säger Jonas Lundqvist.

  • Publicerad 15:21, 2 jul 2018

Jonas Lundqvist och medlemmarna i rockgruppen Les Big Byrd älskar Rönnells. Och de är inte ensamma. Under maj och juni har bidragen till den anrika bokhandeln strömmat in.

Innerstans viktigaste kvadratmetrar

Jonas Lundqvist

Nu vill artisterna stödja bokhandeln ytterligare med en stödkonsert för 100 personer (vilket råkar vara maxantalet besökare i lokalen). Konserten ska hållas i september eller oktober och alla intäkter går oavkortat till Rönnells.

– Vi pratar ofta om hur bra det är att det finns ett sådant ställe som Rönnells och jag och Jocke Åhlund (sångare i Les Big Byrd, reds. amn.) ville komma på ett sätt att hjälpa. Det är en trevlig fyr i innerstan som absolut inte får försvinna. Kanske innerstans viktigaste kvadratmetrar, säger Jonas Lundqvist.

Vad blir det för inträde?

– Vi ska sätta så högt pris det går. Det här är en grej för Rönnells och det måste komma in pengar. De som inte har råd får inte komma.