Avskalat. Elin Wigh och Emil Brorson spelade på ett LSS-boende, en minikonsert arrangerad av Folk i Skärholmen. Foto: Privat

De fixar minikonsterer för Skärholmens gamla

Coronan har satt stopp för livespelningar i Folks kulturhus. Nu fixar Skärholmens musiker minikonsterer ute i stället för områdets äldsta.

  • Publicerad 11:30, 18 jun 2020

Sen 2016 har kulturföreningen Folk fixat olika kulturevents i Skärholmen, bland annat konserter i centrum. Och när Folks eget kulturhus stod klart i december flyttade deras onsdagsklubb in där.

Nytt kulturhus öppnar i Skärholmen

Sen slog coronapandemin till och Folk fick tänka om.

– Vi ska skapa kultur för Skärholmsområdena och ville fortsätta att arbeta med lokala artister trots coronan, så vi har funderat på hur vi ska göra det. På grund av alla restriktioner och krav på avstånd så har vi riktat oss till vård- och omsorgsboenden, säger Klara Nordqvist, koordinator på Folk.

Avskalade spelningar

Totalt blir det fyra minikonserter som Folk fixar under juni och i början av juli utanför ett LSS-boende och vid Sätras vård- och omsorgsboende.

– Vi håller till på gårdar där många kan ta del av konserterna på ett säkert sätt. Det är fint att kunna rikta kulturen till en målgrupp som inte har möjlighet att ta sig någonstans annars. Det kändes riktigt kul att få spela för de boende vid premiären, säger Klara Nordqvist.

Förutom att bjuda in artister som bor i eller har koppling till Skärholmen har Folk också valt att skippa de stora orkestrarna med tanke på att folksamlingar ska vara begränsade.

– Det gör att det blir lite avskalat. Samtidigt ville vi ha en bredd och fixa en bra show. Jag tycker det blev en fin blandning, säger Klara Nordqvist.

Vill du kolla på konserterna?

Folk i Skärholmen sänder spelningarna live på sin Facebooksida och på Instagram.

De här spelningarna återstår:

Tisdag, 30 juni. Elias Åkesson. Klockan 14.

Tisdag 7 juli. Rava Riani. Klockan 14.

Visa merVisa mindre