Arrangörer. Jinan Alattri och Liv Larsson från Nya kulturrådet och Erik Annerborn, verksamhetsledare för Konsthall C bjuder in till festival i Fagerlidsparken. Foto: Mattias Kamgren

De fixar festival i Hökis två helger i rad

Poesi med Gatuduvan, svängig musik med Barnbandet, peruansk folkdans och etiopisk kafferitual. Hökarängens rika kulturliv visar upp sig under två helgers festival.

  • Publicerad 08:22, 10 jun 2022

Förra sommaren var det premiär för Paviljong C, en somrig festival av och med kulturfolk med koppling till Hökarängen. Nu är den tillbaka, två helger i rad, i Fagerlidsparken.

– Det var jättelyckat i fjol och grundidén är samma i år, att de som vill vara med har fått söka och att man ska ha koppling till Hökarängen. Det finns ju ingen stor scen här i Hökarängen. Därför känns det jättekul att kunna ge stor plats för lokala artister, säger Erik Annerborn, verksamhetsledare för Konsthall C.

Festivalen organiseras inom ramen för konsthallens projekt Nya kulturrådet, ett konstnärligt råd bestående av nyanlända. Arbetet leds av Liv Larsson och Jinan Alattri. De beskriver programmet som mångfacetterat.

– Det blir musik, konst, performance, yogaworkshop, poesi, dans och etiopisk kafferitual, säger Liv Larsson

Till skillnad från i fjol händer allting på dagtid, klockan 14-18. Många av programpunkterna är familjevänliga. Barnbandet, som gjorde succé i fjol, återkommer. Fyra meter höga dockan Samita kommer att dyka upp. Och på planen i parkens södra ände blir det rullskridskodisco.

Testa din sångröst

Känner man för att själv ta ton kan man vara med i den sångworkshop som leds av rytm- och sångpedagogen Ida Lod från Tegelscenens sångcirkel.

– Jag brukar börja med uppvärmning av kroppen och rösten för att skapa trygghet och mod att våga. Sen har jag olika enkla sånger som man kan lära sig direkt på gehör. Det är drop in och öppet för alla och vi kommer att ha plats för många eftersom det är utomhus, säger hon.

Nybliven pristagare

Ett känt ansikte som dyker upp är författaren och ståupp-komikern Melody Farshin som i förra veckan tilldelades Stockholms stads kulturstipendium. På festivalens sista dag nästa söndag deltar hon i ett författarsamtal i samarbete med lokala bokhandeln Bokskogen.

Kommer den här festivalen bli en återkommande sommartradition?

– Det hoppas vi. Det fanns inte plats för alla som ville vara med i år men de kan få en ny chans nästa år, säger Liv Larsson.

Roller skate-disco och kafferitual

Paviljong C äger rum i Fagerlidsparken bakom Konsthall C, Cigarrvägen 20 i Hökarängen, helgerna 11-12 och 18-19 juni klockan 14-18.

Några av programpunkterna:

Lördag 11 juni:

Sångcirkel workshop kl 15.20

Roller skate-disco kl 17

Söndag 12 juni:

Barnbandet live kl 14

Etiopisk eftermiddag med kafferitual kl 16

Lördag 18 juni:

Sagomåleri workshop kl 14

Gatuduvan live kl 17

Söndag 19 juni:

Valeria Montti performance kl 14.15

Melody Farshin författarsamtal kl 16

Hela programmet finns på Konsthall C:s hemsida. Alla aktiviteter är gratis.

Visa merVisa mindre