"I ett fall har man klättrat upp till andra våningen", säger kommunpolisen Håkan Thor. Foto: Mostphotos

”De bryter sig in via balkongdörren”

Förra veckan greps en misstänkt utländsk tjuvliga. Inbrott mot villor ska därefter ha minskat på kort sikt i Bromma, men nu tycks målet vara lägenheter i stället.

  • Publicerad 11:48, 4 dec 2017

Mitt i har tidigare rapporterat om att en misstänkt utländsk inbrottsliga greps förra veckan.

LÄS MER: https://mitti.se/nyheter/brott/misstankta-utlandsk-inbrottsliga/?omrade=bromma

– Vi har haft något enstaka villainbrott sedan dess. Det indikerar i min värld på att han som greps tillsammans med hans kumpaner, stod för en stor del av inbrotten i Bromma. Det kan ju vara en slump att vi ser en påtaglig skillnad efter ett enda gripande, men sannolikt finns det ett samband, säger kommunpolisen Håkan Thor.

Flera inbrott mot lägenheter

Nu tycks tjuvarnas nya mål istället vara lägenheter. Natten mellan fredag och lördag skedde fem lägenhetsinbrott och två försök i Bromma – totalt sex fullbordade inbrott i helgen.

– I de allra flesta fallen har man brutit sig in via balkongdörren på första våningen. I ett fall har de klättrat upp till andra våningen.

Drabbade är bostäder runt Brommaplan, i Traneberg och i Blackeberg. Man har kunnat operera utan vittnen, förutom vid ett tillfälle.

– Vi har fått in ett signalement om en mörkklädd man.

Enligt de flesta anmälningarna har stöldgodset handlat om små handfasta saker, som smycken och surfplattor, berättar Håkan Thor.

Läs mer om inbrottsvåg i Bromma: https://mitti.se/nyheter/anmalda-inbrott-helgen/