Flyttar. Från den 5 oktober tar personalen från Sickla hälsocenter emot patienter i nya lokaler. Foto: Lukas Lennse

De blir först in i Sicklas nya vårdhus

Med start på måndag börjar vårdhuset Curanten fyllas med verksamheter. Först ut att packa upp flyttkartongerna är Sickla hälsocenter.

  • Publicerad 15:45, 29 sep 2020

Vi har en plan för att bli ännu bättre på att ta emot äldre.

För två år sedan var det byggstart. Nu flyttar den första hyresgästen in i Atrium Ljungbergs jätteprojekt Curanten på Smedjegatan 12. Det är Sickla hälsocenter som på måndag flyttar in, knappt 10 minuters promenad från de nuvarande lokalerna.

– Det är såklart roligt att få vara först in. Även om det delvis fortfarande kommer att vara en byggarbetsplats så är det fullt tillgängligt för patienterna, säger Linda Renman, verksamhetschef och den som har koordinerat flytten.

Ett våningsplan

Läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor, BVC, hemsjukvården och det psykosociala teamet kommer nu att rymmas på samma våningsplan.

– Vi har tagit emot patienter som vanligt samtidigt som vi har flyttat så det har varit mycket att tänka på för att allt ska fungera, säger Linda Renman.

Sickla hälsocenter behåller samma namn, och patienterna kommer att möta samma personal som vanligt efter flytten. Öppettiderna är också samma som tidigare.

Outhyrda lokaler

Det finns fortfarande lediga lokaler i Curanten, och Linda Renman hoppas på fler vård­aktörer.

– Vi kommer att ha samarbete med andra mottagningar i huset. Vi jobbar också med att öka antalet digitala besök och vi vill bli ännu bättre på att ta emot äldre och kroniskt sjuka patienter.

Curanten

Utöver vårdcentralen flyttar bland annat naprapater, psykolog, sjukgymnast och babysim in i huset, som är på 11 500 kvadrat.

Vårdytorna är runt 9 000 kvadrat, resten är butiker, apotek, restauranger och kaféer.