De blev årets studentvänner

På valborgsmässoafton utsåg Stockholms studentkårers centralorganisation Årets studentvän och den här gången blev det ett delat pris. Det spexiga studenttåget Quarnevalen får dela priset med trafiknämnden.

  • Publicerad 16:27, 2 maj 2017

Det var tidigare i år som studentkarnevalen Quarnevalen hotades av en miljonsmäll av trafikkontoret för att få hyra en parkering där de skulle förbereda karnevalekipage. 1,8 miljoner kronor krävde staden för 16 dagar på en parkeringsyta på Valhallavägen. Något Quarnevalen inte hade råd att betala och karnevalen, som återkommer var tredje år, hotades att ställas in.

Då ryckte politikerna i trafiknämnden ut till försvar och körde över trafikkontoret. De sänkte taxan till en nivå i linje med tidigare års och därmed kan karnevalen bli av som planerat även den här gången. Och nu har man alltså prisats.

Ur juryns motivering:

SSCO vill med utmärkelsen Stockholms studentvän 2017 uppmärksamma den goda dialogen mellan politiker och studentengagerade. Vi vill också uppmärksamma den stora handlingskraft båda parter tog för att förbättra och säkra villkoren även för framtida studentevenemang.

Karnevalen går av stapeln den 13 maj och har rutten Valhallavägen-Odengatan-Sveavägen-Kungsgatan-Sturegatan.