Marcus Cedervi och Ludvig Harryzon tog hem Företagarnas pris för 2021. (Bilden är ett montage) Foto: Jorge Castro

De blev årets företagare i Sigtuna

Nu har har årets företagare och årets unga företagare i Sigtuna korats. Det blev Marcus Cedervi från familjeföretaget Cedecor och den unga entreprenören Ludvig Harryzon på Sigtuna Sport och uteliv.

  • Publicerad 17:43, 19 maj 2021

I över 50 år har Företagarna delat ut pris till årets företagare i Sverige och i Sigtuna som ett sätt att hylla entreprenörerna i Sverige.

I år går priset för årets företagare till Marcus Cedervi ägare av Cedecor och årets unga företagare kammar Ludvig Harryzon på Sigtuna Sport och uteliv hem.

– Det känns jättekul att få ett erkännande för att man slitit under ett antal år, många långa nätter och helger. Superkul att få ett erkännande från kommunen att man gjort något bra, säger Marcus Cedervi i ett pressmeddelande.

Även Ludvig Harryzon uppskattade den ärofyllda utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt speciellt nu när jag fick höra motiveringen, då tog jag åt mig och känslorna kom fram, det här känns otroligt bra, säger Ludvig Harryzon.

Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Niklas Wikegård, WE Träning och Hälsa, Andie Lahdo på ABS Wheels, Björn Pettersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun och kommunens näringslivschef Mathias Forsberg.

Att både Marcus Cedervi och Ludvig Harryzon har ett stark kundfokus och vilja att hjälpa andra företagarna i kommunen bättre var en bidragande faktor till utnämningen.

– Sigtuna kommuns företagare står för 30 procent av skatteintäkterna, den största skaparen av välfärd i kommunen är de små företagarna, utan företagarna skulle kommunen stanna, säger Björn Petersson som är ordförande för Företagarna Sigtuna.

Utmärkelserna delades ut under tisdagen till de båda pristagarna.

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40

Sjuksköterskestudent gav tio gånger för hög dos

Nyheter Anmäls. Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler misstaget. En patient på Danderyds sjukhus fick vårdas flera dagar extra efter att ha fått en för hög insulindos av en student. Nu lex Maria-anmäls händelsen.tisdag 8/6 11:30