I över 50 år har Företagarna delat ut pris till årets företagare i Sverige och i Sigtuna som ett sätt att hylla entreprenörerna i Sverige.

I år går priset för årets företagare till Marcus Cedervi ägare av Cedecor och årets unga företagare kammar Ludvig Harryzon på Sigtuna Sport och uteliv hem.

– Det känns jättekul att få ett erkännande för att man slitit under ett antal år, många långa nätter och helger. Superkul att få ett erkännande från kommunen att man gjort något bra, säger Marcus Cedervi i ett pressmeddelande.

Även Ludvig Harryzon uppskattade den ärofyllda utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt speciellt nu när jag fick höra motiveringen, då tog jag åt mig och känslorna kom fram, det här känns otroligt bra, säger Ludvig Harryzon.

Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Niklas Wikegård, WE Träning och Hälsa, Andie Lahdo på ABS Wheels, Björn Pettersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun och kommunens näringslivschef Mathias Forsberg.

Att både Marcus Cedervi och Ludvig Harryzon har ett stark kundfokus och vilja att hjälpa andra företagarna i kommunen bättre var en bidragande faktor till utnämningen.

– Sigtuna kommuns företagare står för 30 procent av skatteintäkterna, den största skaparen av välfärd i kommunen är de små företagarna, utan företagarna skulle kommunen stanna, säger Björn Petersson som är ordförande för Företagarna Sigtuna.

Utmärkelserna delades ut under tisdagen till de båda pristagarna.