GRANNSÄMJA. I Norsborg kommer projektet Mitt kvarter ordna aktiviteter varannan torsdag hela hösten. Foto: Sara Ringström/privat

De bjuder på gårdsfest för Norsborgsgrannar

Lära känna sina grannar och hitta på kul grejer tillsammans. Det tycker organisationen Kompis Sverige att Norsborgsborna ska göra. På torsdag bjuder de in till gårdsfest.

  • Publicerad 13:21, 11 sep 2019

Under hösten kommer projektet Mitt kvarter anordna till flera olika aktiviteter i sin lokal på Lokes väg 2 i Norsborg. Och det hela börjar med en gårdsfest 12 september mellan klockan 17 och 19.

– Vi kommer bjuda på lite mat och så blir det knytis där alla kan ta med sig något att lägga på grillen. Och så kan grannarna träffas och lära känna varandra, säger Natassia Fry som är grundare till organisationen Kompis Sverige som driver projektet.

Tanken bakom Kompis Sverige är att matcha ihop nyanlända personer med någon som är etablerad i Sverige, för att brygga över segregationen grupperna emellan. I Norsborg har projektet Mitt kvarter utvecklats som en variant på den vanliga matchningen.

– Vi har pratat med många i området och flera har berättat att det är uppdelat på gårdarna mellan etablerade och nya svenskar och att de sällan möts, säger Natassia Fry.

Aktiviteter varannan torsdag

Under hösten kommer lokalen på Lokes väg vara öppen varannan torsdag med olika aktiviteter varje gång. Exakt vad som kommer hända är ännu inte klart, men planer finns för bland annat odling och hantverk.

– Det finns en vilja att mötas. Både för att det känns tryggt att ha koll på vem som finns runt omkring en, men också för att det är trevligare när man känner sina grannar, säger Natassia Fry.