De bjuder in till möte efter mopedrånen

Föreningen Äppelvikens päron anordnar ett möte för föräldrar till högstadieelever. Detta för att öka tryggheten för Brommas ungdomar. – Det har skett rån och stölder. Föräldrar känner sig oroliga när barnen ska gå hem på kvällen, säger ordförande Hanna Wistrand.

  • Publicerad 18:23, 17 maj 2018

Föräldraföreningen Äppelvikens päron startades under hösten förra året, nu bjuder de in till möte för att öka tryggheten bland ungdomar i Bromma. Den 22 maj har de bjudit in högstadieskolorna och Brommas fältassistenter till Äppelviksskolans aula.

Det är föräldrar från Äppelviksskolan, Höglandsskolan, Abrahamsbergsskolan och Alviksskolan som är inbjudna. Man har även bjudit in lokalpolisen och Brommas fältassistenter att medverka.

– Det känns väldigt aktuellt att ha ett sånt här möte just nu. Det har blivit mer oroligt än tidigare i området. Det är bra om alla föräldrar kan samlas och få samma information, säger Hanna Wistrand som är ordförande i Äppelvikens päron.

Äppelviksskolan har haft en kontinuerlig föräldravandring varje fredag i 15 år. Föräldrar har turats om att gå runt i området. De senaste veckorna har flera ungdomar blivit utsatta för mopedrån i Bromma och nu behövs mer föräldrar som tar sig ut och skapar trygghet i Bromma, menar Hanna Wistrand.

– Jag hoppas att vi kan inspirera de andra skolorna att börja föräldravandra också. Det är lätt att folk tänker att: ”det där tar andra hand om”, men samhället består ju av oss själva och vi måste engagera oss allihopa.

Hanna Wistrand har också märkt av en ökad oro från föräldrarna den senaste tiden.

– Det har skett rån och stölder. Föräldrar känner sig oroliga när barnen ska gå hem på kvällen. Det här går att lösa genom att fler vuxna tar sig ut.

Fakta

Möte på Äppelviksskolan

När: 22 maj kl. 19-20.30

Var: Äppelviksskolans aula

Källa: Äppelvikens päron