Prylglädje. Sebastian och Magnus poserar bakom några av de attiraljer som privatpersoner varit vänliga att skänka bort. Foto: Alexander Kuronen

De behöver din hjälp att inreda pizzerian

När Sebastian och Magnus drar i gång Vår Pizza på Stora torget vill de ha din hjälp. Restaurangen ska nämligen möbleras med sådant som annars inte kommer till användning.

  • Publicerad 16:30, 25 jan 2021

Att här tidigare låg ett grekiskt kafé är det få inredningsdetaljer som skvallrar om. Kaklet har vikt hädan, i stället ska hela lokalen bli grön och fyllas med detaljer från området innan Vår Pizza öppnar i mars.

– Det kommer inte att bli likt något annat direkt, säger Magnus.

Killarna håller upp ett av alla de föremål de har fått till skänks: en stor tavla med påfåglar. Just det mästerverket har Magnus pappa bistått med.

En ”familjär” lokal med ”cirkulärt tänk”, är målsättningen. Det är därför Barkarbyborna uppmanas att skänka möbler, tavlor, belysning och annat som de vill bli av med.

– Det kan nog vara lite kul att komma in på ett ställe och känna igen sina grejor. Att det landar på en annan plats och fortsätter att leva, säger Sebastian.

Degen ett särmärke

Även den utrustning som de själva behövt köpa är begagnad, och från trakten. Konceptet med en lokal lokal känns igen från Aspudden, där Vår Pizza först öppnade.

Järfällasönerna Sebastian och Magnus jobbade tidigare i en klädbutik. Den fick stänga på grund av pandemin, och nu är det alltså finpizza som gäller.

– Degen är riktigt god. Det är det jag tror kommer att stå ut allra mest, säger Sebastian.

Av responsen att döma tror killarna att den här typen av knutpunkt är precis vad Stora torget har saknat. Utöver pizzorna kommer här att finnas både bowls och glada drycker.

– Med en uteservering blir det fantastiskt, säger Magnus.