Inget internet sen Lucia för familjen Granqvist. Foto: Läsarbild Saga Granqvist

De är utan tv och internet sedan lucia: ”Hopplöst”

Flera grannar i Täby Kyrkby har varit utan internet sen lucia. – Det har blivit många besök på biblioteket, säger Linda Granqvist som fortfarande väntar på en lösning.

  • Publicerad 15:28, 22 jan 2020

Lussebullarna och pepparkakorna stod uppdukade framför TV:n hemma hos Maria Gustavsson och hennes familj. SVTs Luciasändning skulle just dra igång, när tv:n plötsligt blev svart.

– Va konstigt, tänkte jag. Sen såg jag att internet låg nere och tänkte att det nog kommer tillbaka snart. Det dröjde 33 dagar, berättar hon.

”Mycket nedslående”

Efter otaliga samtal och rätt mycket frustration fick Maria Gustavsson och hennes familj tillbaka sitt fiber. Men det är fortfarande många i området som inte har haft lika tur.

Linda Granqvist och hennes familj väntar fortfarande.

– Det är mycket nedslående. Vi har tre skolbarn hemma som är helt avhängiga av att ha internet för att kunna plugga, lämna in skoluppgifter och så vidare. Det har varit mycket besök till bibliotek, vänner och att sitta kvar på skolan, säger hon.

Svårt få kontakt

Flera som Mitt i haft kontakt med upplever att de haft svårt att få veta var felet ligger. Öppna stadsnät, numera Open Infra, är de som ansvarar för fiberkabeln. Sen har varje hushåll valt sin internet- och TV-leverantör.

– Det känns som att alla skyller på alla, säger Linda Granqvist. Vi får inga svar.

Hoppas på fiber snart

Hon tycker det känns som att de som klagar mest frekvent får hjälp snabbast.

– Ska man behöva gå till VD för att få det åtgärdat så känns ju det som ett systemfel, säger hon.

Nu hoppas hon bara att det snart är deras tur att få tillbaka sitt fiber. Men särskilt hoppfull är hon inte.

– Jag vill helst att det ska åtgärdas, ja…igår. Men det har ju dröjt så här lång tid så jag tror inte det kommer hända än på ett tag.