Årets Upplands-Bro-konsthantverkare 2021: Maja Marosi Pezo. Och årets Upplands-Brokonstnär 2021: Carl Jerrå Foto: Privat

De är årets Upplands-Brokonstnärer

Rösterna är räknade! Nu är det klart vilka två personer som tilldelas 2021 års titel: Årets Upplands-Brokonstnär respektive Årets Upplands-Brokonsthantverkare. Mitt i tog ett snack med årets Upplands-Brokonstnär: Carl Jerrå.

  • Publicerad 13:52, 29 mar 2021

Årets Vårsalong på kulturhuset i Kungsängen blev en digital sådan. Föreningen Konstformer arrangerade i vanlig ordning.

Men på grund av pandemin har den som velat i stället fått njuta av lokala konstnärer och konsthantverkare ifrån hemmets lugna vrå.

Efter denna annorlunda upplaga av vårsalongen står det nu klart att årets Upplands-Brokonstnär 2021 är Carl Jerrå med sin abstrakta tavla i olja. Och årets Upplands-Bro-konsthantverkare 2021 blev Maja Marosi Pezo med sin lampa i keramik.

I december 2021 väntas de båda vinnarna hålla en gemensam utställning i konsthallen på kulturhuset.

Maja Marosi Pezo lampa i keramik och Carl Jerrås abstrakta tavla i olja. Foto: Maja Marosi Pezo / Tina Närefors

När Mitt i når årets Upplands-Brokonstnär är han glad över titeln.

– Det känns väldigt bra, jag känner mig inspirerad att fortsätta, säger Carl Jerrå.

Han ser fram emot utställningen i december och berättar att han redan börjat fundera kring vilka alster han vill visa.

Varför började du måla?

– Min fru har en mormor som målar väldigt mycket och hennes man var konsthandlare. Jag brukar prata väldigt mycket konst med dem. Sen hittade jag en tavla jag målade på högstadiet och tänkte att jag ville testa igen.

– När jag började att måla igen 2019 så prövade jag på lite olika stilar, sånt som jag gillar, och då fastnade jag för abstrakt, säger Carl Jerrå.

Föreningen Konstformer uppger att fler har röstat i år än tidigare. Detta trots den digitala utställningen utan möjlighet till vanliga besök i konsthallen. Totalt deltog 35 lokala konstnärer i denna upplaga av Vårsalongen.

Vägarbetet på Granhammarsvägen stänger påfart tillfälligt

Påverkar dig som kör mot Stockholm. Vägarbetet på Granhammarsvägen går under kommande vecka, det vill säga vecka 20, in i ett skede där påfarten till E18 mot Stockholm behöver stängas av under perioden 17-23 maj.onsdag 12/5 10:31

Brand i Krägga

En brand i en gillesstuga i Krägga kunde släckas strax efter lunchtid på måndagen.måndag 10/5 18:08