Varje år delar musikrådet i Upplands Väsby ut stipendier till framgångsrika musiker, med stöd från kommunen. Stipendiaterna brukar presenteras på nationaldagsfirandet i hembygdsgården och framföra en stipendiekonsert i Messingen framåt höstkanten.

– Året blev inte som vi hade tänkt oss med coronapandemin. Men äntligen har detta släpp och vi kan samlas utan de tidigare restriktionerna, säger Bernt-Arne Sjölinder, ordförande i Musikrådet.

Den 30 oktober kan du höra alla fem stipendiater på stipendiekonserten i Messingen. Årets stipendiater, som återfinns inom så vitt skilda genrer som jazz, allsång och psytrance (elektronisk musik).

Musikalisk bredd

– Det är glädjande att vi kan ha en sådan musikalisk bredd på våra stipendiater i år. Från klassisk opera till psykedelisk trans-musik. Det gör urvalsarbetet i början av sommaren så spännande men också lärorikt för oss gamla ´uvar´ i styrelsen. Under stipendiekonserten kan vad som helst hända, säger Bernt-Arne Sjölinder.

Förra året ställdes stipendiekonserten i Messingen in.– Alternativet vi valde då var att göra en studioinspelning med våra stipendiater. Dessa inspelningar lades sedan in på vår hemsida musikradet.nu.