De anordnar adventsfika bara för kvinnor

På söndag anordnas en adventsfika bara för kvinnor. Initiativet tas av Anna och Alicia som är med i den ideella organisationen Kavehs fritid som skapar fritidsaktiviteter för barn och ungdomar för att minska utanförskap och öka integration.

  • Publicerad 14:50, 8 dec 2017

På söndag den 10 december anordnas en adventsfika för endast kvinnor på Blackebergs bibliotek. Initiativet har tagits av Alicia Olivas och Anna Lindahl som är aktiva i den ideella organisationen Kavehs Fritid.

Organisationen skapar fritidsaktiviteter för barn och ungdomar för att minska utanförskap och för integration. När man har bjudit in till träffarna har man märkt att det är mest killar som kommer dit.

– De kommer inte så mycket tjejer, många fritidsgårdar är lite grabbiga och inte så kvinno och tjejanpassade, jag tror att de behövs en tryggare miljö och kanske mindre grupper, säger Anna Lindahl.

Sen i slutet av augusti har man haft träffar två gånger i månaden, vid varje träff gör man någonting tilsammans oftast något kreativt.

– Det är väldigt mysigt, vi sitter och pratar, vi har målat , pratat om drömmar , och dansat. Vi har även bjudit in gäster som kommer hit och lär oss något, en gång bjöd vi hit en person som lärde oss vävtekniken rya, berättar Anna.

Fakta

Adventsfika för kvinnor

När: Söndag 10/12 klockan 15.00 -17.15

Var: Blackebergs bibliotek

Mer info här

 

 

Visa merVisa mindre