David mot Goliat när Hammarbys Safar vann SM-guld

I fjol vann Hammarbyboxaren Robin Safar SM-guld i 81-kilosklassen. I söndags i Malmö tog 23-åringen en ännu tyngre SM-titel, nämligen i supertungvikt.

  • Publicerad 08:50, 17 maj 2016

I fjol tog Robin Safar hem guldet i 81-kilosklassen i SM i boxning. Nu har han byggt på sig mer muskler och väger 95 kilo.

Den 23-årige Hammarbyboxaren anmälde sig därför till supertungvikt i helgens SM i boxning i Malmö. Det slutade med ännu ett guld för Safar.

Faktum är att Robin Safar väger lätt i supertungvikt. I semifinalen mötte han en betydligt tyngre motståndare: Matias Sylvan, Djurgården, med matchvikt 130 kilo. Robin Safar vann med 3–0.

– Det var en enorm viktskillnad – David mot Goliat. Men Robin träffade bra med många raka kroppsslag och tog en klar seger, säger Hammarbytränaren Joel Grandell.

I söndagens final väntade Nermin Hajdarpasic, Eskilstuna BK, som även han är en bra bit stadigare än Robin Safar. Men Robin lät sig inte förskräckas och tog SM-guld efter ännu en 3–0-seger.

– I sista ronden jobbade Robin mer offensivt och visade vem som är den klart bästa supertungviktaren i Sverige, säger Joel Grandell. En mycket stark insats av Robin med tanke på den skadedrabbade säsong han har haft.

Hammarby boxning fick med sig ytterligare en medalj hem till Kocksgatan. Ali Yusefi tog brons i 60-kilosklassen i sitt första senior-SM efter finalförlust mot en annan Södermalmsboxare, IF Linnéas landslagsman Yohannes Berhane.