Därför vill Carlssons bygga på innergården

Carlssons skola behöver mer utrymme för matsal och labb – allt ska nu kunna rymmas i plugget. – Det är bättre, säkrare och tryggare att all verksamhet ryms under skolans tak, säger skolans rektor Susanne Ridner.

  • Publicerad 08:45, 10 okt 2018

Carlssons skola vid Kommendörsgatan vill bygga på en våning mot innergården där skolans lägre del ligger. Som det ser ut nu är inte gården användbar för skolan enligt rektorn Susanne Ridner.

– De planer som finns för utformningen av tillbyggnaden tycker jag ser väldigt tilltalande ut och skulle vara ett lyft både för skolan och omgivningen, säger hon.

Fått vara utanför plugget

I dag är skolan för trångbodd och under åren har delar av verksamheten lagts utanför skolans lokaler. Det är något man nu vill undvika genom tillbyggnaden.

– Det är bättre, säkrare och tryggare att all verksamhet ryms under skolans tak, säger Susanne Ridner.

Mer plats för matsal

Exakt vad som kommer att finnas i utbyggnaden är inte klart. Men mer yta gör att befintliga lokaler i skolan kan disponeras om så att matsal och en rad skolämnen får mer plats.

– I dag behöver vi bland annat ytterligare utrymmen för NO-labb, grupprum, musik och övriga praktisk-estetiska ämnen, matsal med mera, säger rektorn.

Under den nya våningen ligger i dag en aula och gympasal – så ska det fortsätta vara även i framtiden.