Renovering sätter stopp för årets julmarknad i Marabouparken. Foto: Mostphotos

Därför tvingas Marabouparken ställa in årets julmarknad

I nästan tio år har Marabouparken bjudit in till julmarknad i december. Men i år kommer inte konsthallen kunna anordna det traditionsenliga julmyset.

  • Publicerad 11:42, 15 nov 2019

Marabouhallens konsthall har hållit årliga julmarknader sedan år 2011.

Under förra årets designjulmarknad, som hölls i samarbete med Rädda Barnen, erbjöds julklappsfynd av formgivare inom design och konsthantverk. Det bjöds även på julverkstad samt framträdanden av Sundbybergs dansskola och Sundbybergs kommunala musikskola.

Men i år blir det annorlunda.

Måste renoveras

Marabouparken kommer nämligen tvingas bryta mot traditionen och skippa årets julmarknad. Anledningen till varför konsthallen måste ställa in i år är en renovering.

– Vi har ett gammalt hus som behöver renoveras där vi bland annat gör om entrén. Under renoveringen i december kommer man inte kunna gå in i konsthallen, säger Isabella Tjäder, kommunikatör på Marabouparken.

”Det är jättesynd”

Isabella Tjäder förklarar att de behövt anpassa renoveringen till ett byggarbete som ska göras av Trafikverket utanför entrén.

Trafikverket har valt att gräva i vägen under december och därför vill Marabouparken passa på att göra sin renovering samtidigt.

– Det är jättesynd eftersom det hade varit fint att kunna köra i år också, säger Isabella Tjäder.

Hon meddelar att julmarknaden är tillbaka som vanligt nästa år – så den som längtar får i stället se fram emot julmarknaden i konsthallen år 2020.

Marabouparken. Foto: Mostphotos

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40