Högsätrabon Emil Svensson gillar sitt område. Det är lugnt och ligger nära skolan. Han åker även ofta till Brevik eftersom hans vänner spelar fotboll där. Och så finns ju vattnet finns där.

Shushana Kushner (bilden under) bor i Brevik. Även hon uppskattar närheten till vattnet.

– Här är det oerhört barnvänligt och nära till tåg utan att de hörs, säger hon.

Roger Anbratt bor vid Grönsta gärde. Han säger att det är nära till allt – butiker, Lidingöloppsspåret och skidåkning.

– Jag har alltid bott på Lidingö. Föddes vid polis- och brandstationen, flyttade till området där Lidingös första telefonväxel låg. Sedan bodde jag vid gamla apoteket.

– Tidigare hade vissa områden dåligt rykte, men det är historia nu. Vi hade ett område i Gåshaga 1971 – alltså på den svartvita tiden, när det bara fanns en tv-kanal.

Han arbetar i kommunen och den här dagen ska byta ut informationstavlan på den lokala puben. Tavlan som ska upp handlar om djurlivet på Lidingö.

Kristina Stannow stormtrivs i Hersby där hon bor.

– Jag älskar mitt område. Jag har bott här i 86 år, säger hon.

Hon bor i en villa med gångavstånd till centrum.

Vad tror du folk tycker om Lidingö centrum?

– Många tycker att det är synd att bibblan man gillade har fått tråkiga lokaler och att flera butiker har stängt. Men folk gillar torget i Lidingö centrum.

Charlotte Fredholm och dottern Irma trivs i Dalénum. Här finns bra skolor och förskolor, enligt Charlotte som även gillar närheten till kommunikationer, stan och vattnet.

– Man kanske kan jämföra Dalénum med Norra Djurgårdsstaden.

Charlotte tror att många äldre som tidigare bott i hus tycker att Dalénum är ett bra ställe att landa på.

– I min ålder tror jag kanske att man ser det lite som en plats för att mellanlanda, för att sedan flytta vidare. Här finns mest nybyggda lägenheter.