Därför stinker det på Norrtullsgatan

Det stinker på Norrtullsgatan. Ordentligt. Nu tror sig en bostadsrättsförening ha hittat lösningen på problemet. – Det luktar skit helt enkelt, säger ordförande Birgitta Söderberg.

  • Publicerad 16:17, 23 maj 2017

Korsningen mellan Karlbergsvägen och Norrtullsgatan har drabbats av en besvärande lukt de senaste månaderna. En läsare som kontaktat Mitt i Vasastan berättar att lukten påminner om ”en blandning mellan kräks och bajs”.

”Kan ni hjälpa mig att lösa detta mysterium, för jag är ärligt nyfiken på var denna lukt härstammar ifrån och hur det kan vara OK att det luktar så på gatan dag ut och dag in?”, skriver läsaren.

”Det luktar skit”

Flera butiker och caféer i närheten har reagerat på lukten.

– Vi har känt av det i flera månader, säger Agnetha Sultan, anställd på butiken Burestads Skor.

Birgitta Söderberg är ordförande i husets bostadsrättsförening och har ägnat de senaste veckorna åt att lokalisera stanken. Nu tror sig föreningen ha hittat anledningen – ett nytt ventilationssystem har installerats som tar med sig illaluktande luft från husets lokaler. Exakt varifrån lukten kommer är oklart.

– Vi trodde att det kunde komma från vårt avlopp, men vi hade en kille här som filmade inne i rören och det såg jättefint ut. Rören är bara några år gamla, säger hon.

Trots att man försökt åtgärda problemet kvarstår en del av lukten.

– Det luktar skit helt enkelt, och det är inte kul, säger Birgitta Söderberg.

Blåser ut på gatan

Nu ska ett filter sättas in i ventilationssystemet, som gör att stanken inte når gatan.

– Man har dragit fram utblåsen vid en dörr mot Norrtullsgatan. Därför kan det läcka ut lukt på gatan. Nu hoppas vi att det här ska vara lösningen, säger Birgitta Söderberg.

Om allt går som det ska kan problemet vara löst nästa vecka.