Krögaren. Centans grundare och ägare Axel Hansson serverar barnen Moe och Eije tillsammans med Helena Bengtsson innan lunchen. Arkivbild. Foto: Pekka Pääkkö

Därför stänger populära krogen Centan

Bagarmossen blir en mötesplats och en matupplevelse fattigare. Ägaren till populära krogen Centan har bestämt sig för att stänga restaurangen i höst, av hälsoskäl.

  • Publicerad 12:40, 6 okt 2020

Beskedet, ett dråpslag för lokala krogbesökare, dök upp på restaurangens hemsida och på Facebook på måndagen: ”Allt gott tar slut (...) Snart är även Centans saga slut. Vi håller öppet ett litet tag till i höst, sedan stänger vi”.

Treårig lokal krogsuccé

Centan öppnade på Lagaplan i Bagarmossen sommaren 2017. Mannen bakom satsningen var Bagisbon och krögaren Axel Hansson.

Med närproducerad mat, öl från lokalt bryggeri, menyer tryckta i Hammarbyhöjden och Bagis-designad inredning, blev restaurangen ett hyperlokalt alternativ till att åka in till stan och käka middag.

”Stockholm är väldigt eftersatt när det gäller förortskrogar och det är dags att förorten står på egna ben”, deklarerade Axel Hansson inför öppningen.

Att han lyckades med sin ambition att skapa ett lokalt smultronställe, visar inte minst alla reaktioner som följde stängningsbeskedet på Facebook.

Stänger av hälsoskäl

Som orsak till stängningen anges hälsoskäl.

”Att driva restaurang tar stora delar av dygnet och hälsan i anspråk och nu ser vi fram emot ett lugnare tempo och mer fritid”, skriver ägaren på hemsidan.

Exakt stängningsdatum är inte känt. Inte heller vad som händer med lokalen därefter.