Genrebild. Foto: Mostphotos

Därför stängdes strömmen av i Tibble

Natten till torsdag blev hela Tibble i Kungsängen strömlöst. Eon hävdade först att HSB beställt avbrottet, men tar nu på sig ansvaret. Det var planerat för byte av ett mellanspänningsställverk, som används för att styra elförsörjningen via alternativa vägar.

  • Publicerad 19:02, 26 okt 2018

Under avbrottet bytte Eon ut ett mellanspänningsställverk vid Hjortronvägen/Slånbärsvägen i Tibble

”Bytena av ställverken kommer att innebära att vi framöver kommer att ha helt andra möjligheter att reservmata vid störningar i kabelnätet, skriver Lena Berglund”, regionchef på Eon, i ett mejl till Mitt i.

Klagomål om bristande information

Flera Tibblebor har klagat på bristande information om avbrottet, men Lena Berglund menar att informationen gått ut som vanligt från Eons sida.

Vi hade skickat en avisering till fastighetsägarna som i sin tur måste informeras sina eventuella hyresgäster. När det gäller de drabbade hyreshusen har aviseringen gått till HSB som är fastighetsägare. Mycket möjligt att informationen härifrån till de boende inte var tillräcklig – men inget vi kan uttala oss om”.

Nytt avbrott väntar

”Vi måste tyvärr ha ytterligare ett avbrott till med samma omfattning om ca 2-3 veckor under 2-3 timmar för att få till den slutgiltiga lösningen. Vi kommer även där att avisera och informera fastighetsägare.”