Därför säljer han lägenheten i pingvindräkt

Den klassiska citronen är historia. Här är mäklaren som klätt ut sig själv till pingving för att få fart på lägenhetsförsäljningen. “Jag vill skapa en varm familjekänsla”.

  • Publicerad 16:05, 13 sep 2016

Det fanns en gång i tiden som det räckte med att lägga upp lite frukt och blommor för att hotta upp bilderna inför bostadsförsäljningen.

Men när alla mäklare började göra samma sak krävdes det nya djärva grepp för att fånga spekulanternas intresse. Och de senaste åren har kreativiteten minst sagt spirat i annonserna.

Paprikahuset slog rekord

Det så kallade paprikahuset i Saltsjöbaden är nog ett av de mer kända exemplen. Objektet är ett av de mest klickade i Hemnets historia och detta tack vare att husets alla rum fylldes med gröna paprikor inför fotograferingen.

Trots att flera mer eller mindre lyckade varianter på tilltaget har prövats efter det är paprikorna fortfarande en svårlagen klassiker i mäklarkretsar.

Ny nivå

Men nu kan det hela ändå ha tagits till en ny nivå.

En mäklare som arbetar utefter devisen “all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” är Bo Lingserius på Remax som tidigare gjort sig känd för att sälja en svårsåld lägenhet på Swedenborgsgatan iklädd frack.

Nya knepet: mäklare i frack hottar upp rivningslya

I helgen som gick fick en bostadsannons för en trerummare i Akalla fart på sociala medier. Men det var inte objektet i sig som var orsaken till uppmärksamheten.

I stället var det en bild i annonsens som drog blickarna till sig. I ett foto på vardagsrummet stod nämligen en livs levande människa utklädd till pingvin i olika poser.

– Ja det stämmer. Jag har fått ganska mycket kommentarer och de flesta är positiva, säger Bo Lingserius.

"Varm familjekänsla"

Det var han själv som hade klätt ut sig till pingvin. Ett djur han för övrigt gillar.

– Pingviner är väldigt trogna familjeförsörjare. Mamman lägger ägg, sen drar hon iväg och då står pappan och har ägget på sina fötter tills det kläcks. Därför använder jag pingviner för att skapa en varm familjekänsla, säger Bo Lingserius.

Det är inte första gången han använt sig av olika tematiska grepp vid bostadsförsäljningar. Han har tidigare varit utklädd till målare och städare. Men de senaste gångerna har det främst handlat om pingviner som då har varit utplacerade i bostäderna.

– Jag har kört den förut också och då har det varit väldigt effektivt och uppmärksammat. Men det här är första gången jag själv klär ut mig till pingvin, säger han, och fortsätter:

– På något sätt måste man lätta upp allvaret men ändå vara seriös så man inte kliver över kanten. Det gäller att hålla sig på rätt sida. Men hittills har det varit uppskattat, gett mycket klick och resulterat i bra priser, säger han.

Några nya tricks på gång för framtiden?

– Vi får se vad som dyker upp. Det är en sak att göra det, och en annan om man lyckas. Men hittills har jag fått högre priser vid försäljningarna, säger han.

Annonsen har legat ute i några dagar och visningen är nu till helgen. Än har inga bud lämnats, enligt hemsidan.