Saadia Hussain är frilansande konstnär och har jobbat mycket i miljonprogramsområden. Foto: Sacharias Källdén

Därför målar hon en vagina på porten

Projektet #ArtMadeThis lyfter kvinnliga konstnärer och gör om grå garageportar till konstverk. En av dem finns på Tegeluddsvägen och har bland annat prytts med en vagina.

  • Publicerad 19:47, 16 nov 2017

Garageportarna på Tegeluddsvägen 3-9 har ändrat skepnad. Konstnären Saadia Hussain har tålmodigt målat en av dem och avbrutits gång på gång av bilister på väg ut från garaget.

– Verket heter Pain and pleasure, kvinnans kropp är föremål för båda och det här är en hyllning till den, säger Saadia Hussain och fortsätter:

– Det är Sverige men också en vagina. Om man inte sexualiserar den så symboliserar den ett första hem, alla har vi varit där. Jag jobbar mycket lager på lager och låter verken växa fram.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Streetart-projektet #ArtMadeThis började i Göteborg för två år sedan och kom till Stockholm i fjol. Då målades bland annat en garageport på Sveavägen. Enbart kvinnliga konstnärer deltar och projektet är ett samarbete mellan kreatören Ali Davoodi och fastighetsbolaget Vasakronan.

– Vissa säger att kvinnliga konstnärer inte syns lika mycket på gatukonstscenen för att det inte finns så många. Det är inte sant. På en vecka fick vi 800 ansökningar, säger initiativtagaren Ali Davoodi och fortsätter:

– Jag är man och privilegierad. I stället för att sitta och klaga vill jag vara en del av förändringen och därför gör jag det här. En annan viktig bit är att ta konsten till folket, i stället för att locka folk till gallerierna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

#ArtMadeThis Saadia Hussain, konstnär, garageport Foto: Sacharias Källdén

Här finns fler målade portar i innerstan

Frida Johansson - Ingemar Bergmans gata 1-3

Brandy Kraft - Nybrogatan 1

Elinor Silow - Mäster Samuelsgatan 11

Sunna Hansdottir - Banérgatan 30

Karin Söderqvist - Ingemar Bergmans gata 1-3

Isabel leal Bergstrand - Borgvägen 6-22

Amara Por Dios - Banérgatan 30

De sista ytorna som ska målas är på Tegeluddsvägen 3-9

Visa merVisa mindre