Därför lämnar Summerburst sportfältet

Festivalen som Östermalmsbor älskar och hatar är tillbaka. Nu på ny adress.

  • Publicerad 15:39, 20 nov 2017

De grannar vid Sportfältet på Gärdet som plågats av housefestivalen Summerburst kan glädjas åt att festivalen nu flyttar.

Ny adress

Flyttlasset går dock inte särskilt långt. Den nya adressen är Östermalms IP något som kanske kan reta upp grannar på Östermalm och i Norra Djurgårdsstaden istället.

Över 100 000 festivalbesökare lär dock glädjas över beskedet att Summerburst fortsätter ett år till.

Regn huvudskälet till flytt

Huvudanledningen till att Summerburst, tillsammans med stadens idrottsförvaltning, väljer att flytta till ÖIP är att regnet förra året gjorde att gräset på Sportfältet förstördes.

– Det återställdes av arrangören, men det var så bra väder efter att bra det sprangs för mycket i det nysådda gräset och det blev inget bra alls, säger Johnny Costmar, enhetschef på idrottsförvaltningen.

Klagande grannar inte skälet

Det har funnits flera grannar som klagat på technofestivalen vid Sportfältet bekräftar Johnny Costmar, men det är alltså inte skälet till flytten.

Några andra musikevenemang är inte planerade på Sportfältet nästa sommar, men mindre arrangemang som springlopp kommer hållas på platsen.

– Och så blir det skidspår i  vinter också så fort det blir mer än minus fem grader på nätterna. Vi kan inte köra snökanonerna om det är varmare än så för det kommunala vattnet är fem grader varmt, säger Johnny Costmar.

Fakta

Här är första artisterna som bokats på Summerburst

Martin Garrix

Axwell /\ Ingrosso

Alan Walker

Benny Benassi

Vigiland

Will Sparks

Garden Stage

Love Affair

Biljetter till 2018-års upplaga släpps 27 november. 15–16 juni är det dags för festival.

Visa merVisa mindre