Brist på folk. Många brevbärare har varit sjuka under tidig höst och det har påverkat postutdelningen. Genrebild. Foto: Mostphotos

Därför kommer posten sent i Aspudden

Postgången har hackat rejält i Aspudden under den tidiga hösten. Orsaken är många sjuka brevbärare hos Postnord.

  • Publicerad 11:30, 9 sep 2022

Irriterade Aspuddsbor har hört av sig till Mitt i om sena postleveranser under flera veckor i augusti och i början av september. Postnord bekräftar att man haft problem.

– Vi har haft bekymmer med stora sjukdomsbortfall under de senaste tre veckorna. Som alla andra sektorer i samhället påverkas vi av sjukdom, säger Henrik Ishihara på Postnords presstjänst.

Postnord delar i vanliga fall ut post varannan dag. I Aspudden har brevbärarna tvingats hoppa över vissa turer, på grund av personalbristen. Det har inneburit att posten blivit fördröjd i två dagar.

Valet prioriterat

Enligt Henrik Ishihara hoppar man aldrig över samma slinga två gånger i rad. Han betonar också att inget valmaterial har blivit försenat.

– All post relaterad till valet har delats ut i tid. Det har varit stora volymer, säger han.

Aspuddsbor har berättat för Mitt i om större förseningar än de två dagar som Postnord uppger blivit följden av sjukdomsbortfallen. En kvinna väntade i ett par veckor på viktiga brev innan de landade på dörrmattan.

– Det är helt oacceptabelt. Jag är företagare och det finns viktigt post som jag måste få i tid. Det gäller ju även många andra, säger en kvinna.

Bättring på väg

Henrik Ishihara betonar att all post inte hanteras av Postnord. Även andra aktörer kan ha haft problem som gjort försändelser försenats.

Den besvärliga sjukdomsperioden ska nu vara på övergående.