Ungdomsgården i Åkermyntan håller stängt när staden ser över bemanningen. Foto: Linda Gren

Därför håller Åkermyntans fritidsgård stängt

Åkermyntans ungdomsgård håller fortfarande stängt efter sommaruppehållet. Anledningen är enligt staden att de just nu ser över trygghetsrutinerna vid Västerorts fritidsgårdar.

  • Publicerad 17:05, 9 sep 2019

Efter sommarens uppehåll skulle ungdomsverksamheten på Åkermyntans fritidsgård i Hässelby villastad dragit igång igen. Men öppningen har skjutits upp.

Enligt Andrea Hormazabal, avdelningschef för tidigt socialt arbete i Hässelby-Vällingby, håller staden på att implementera en ny trygghetsplan för fritidsgårdar i Västerort. Tegelhögen och Lyktan är först ut, så Åkermyntan får vänta medan personalen först sätter rutinerna på de andra fritidsgårdarna.

– Vi använder våra resurser i etapper, därför har vi inte öppnat än, säger hon.

Anställningsstoppet som råder inom stadsdelen har inget att göra med att Åkermyntans ungdomsgård öppnar senare, menar Andrea Hormazabal.

Vill öka tryggheten

Den trygghetsplan som staden inför innebär att en övre åldersgräns på 17 år kommer att införas, att föräldrar till barn som vill vara på gården ska kontaktas och att det ska ske genomgångar av förhållningsregler med barnen.

– Det är för att öka tryggheten. Vi vill bland annat skapa en relation till föräldrarna, så att de känner tillit till oss och vår verksamhet och så att vi kan ringa dem ifall nåt händer.

Nu inför fritidsgårdarna gårdskort för alla

"Vi kraftsamlar på Tegelhögen och Lyktan"

Öppningen av nyligen renoverade Tegelhögen, och fritidsgården Lyktan, har därför inneburit en hel del jobb, menar Andrea Hormazabal.

– Vi kraftsamlar på Tegelhögen och Lyktan, och när vi är ikapp med dem så tar vi tag i Åkermyntan.

När kommer Åkermyntan öppna igen?

– Jag hoppas det sker inom kort. Kanske inte imorgon, men innan höstlovet.