Stora Skuggan. Andrea Ström (M) menar att det inte är stadsdelsnämndens uppgift att bekosta verksamheten. Foto: Sacharias Källdén / Anneli Larsson

Därför får populära 4H-gården mindre pengar

Att Stora Skuggans 4H-gård riskerar att behöva skära ned på verksamheten upprör Östermalmsnytts läsare. Nu förklarar stadsdelsnämndens ordförande varför gården får mindre pengar i år.

  • Publicerad 17:03, 28 mar 2019

I går berättade vi att Stora Skuggans 4H-gård kan tvingas göra nedskärningar i sin verksamhet och minska antalet djur. Anledningen är att bidraget från stadsdelsnämnden minskat rejält.

Beskedet möttes av starka reaktioner från våra läsare som tyckte att 4H-gården borde få mer pengar än de 250 000 som de nu får, att jämföra med förra årets 400 000 kronor.

Populär gård kan tvingas till nedskärningar

Stadsdelsnämndens ordförande Andrea Ström (M) konstaterar att föreningsstödet varierar från år till år.

– I år har vi också haft extra många sökande, vilket vi tycker är positivt. 4H-gården fyller en viktig funktion, men det är inte nämndens uppgift att bekosta deras verksamhet fullt ut, säger hon och tillägger att just Stora Skuggans 4H-gård trots allt fortfarande är en av föreningarna i stadsdelen som får allra mest pengar.

– De fem 4H-gårdar vi har i staden får dessutom dela på 3,8 miljoner från idrottsnämnden.

Vad säger du till alla de som upprörts av detta?

– Det är förståeligt att de blir oroliga och vi vill givetvis stötta vår lokalföreningar. Vi får se på vilka sätt vi kan bistå 4H-gården i att söka stöd från andra. Det finns säkert många som kan tänka sig att stötta deras verksamhet. I stadsdelsnämnden ska vi framför allt fokusera på äldreomsorg, skola och socialtjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android