Solnabon Milena blev häpen över vad hon såg på sin promenad på Skytteholmsfältet.

– Jag blev både arg och förvånad. Träden ser friska ut, ändå har de sågats ner. Solna behöver all grönska som finns, säger hon.

Enligt tekniska nämndens ordförande Magnus Persson (C) har 16 popplar och pilträd avverkats. Detta på grund av att grenar riskerat att brytas och och falla mot marken, det innebär en potentiell fara för besökare, menar han. En arborist har konsulterats.

– Med tanke på att det är en mycket välbesökt park med många barn går det förstås inte att acceptera en sådan skaderisk för parkbesökare, säger Magnus Persson.

De fällda träden kommer att ersättas med nya.

Solnabor får även vänja sig vid stubbar i de centrala delarna. Trafikverket har ansökt om dispens hos länsstyrelsen för att avverka sex alléer inför förberedande arbeten för projektet Mälarbanan. Det handlar bland annat om att lägga om ledningar.

Träden står längs med järnvägen på den norra sidan vid Ankdammsgatan och på den södra vid Oscarsrogatan. 24 träd ska fällas, med skaderisk på ytterligare 41.

Magnus Persson uppger att träden kommer att ersättas med nyplanteringar på flera ställen, bland annat ovanpå överdäckningen av spåren.