Vällingby sim- och idrottshall är grönklassad vilket betyder att särskilda hänsyn måste tas under renoveringen. Foto: Lotten Engbom

Därför dröjer renoveringen av Vällingby simhall

Planen var att Vällingby simhall skulle stängas för renovering under nästa år. Men det har skjutits upp och det är fortfarande inte klart när det blir.

  • Publicerad 16:36, 13 nov 2018

Vällingby simhall som byggdes 1972 är i behov av en omfattande upprustning. Eftersom byggnaden är kulturklassad är det inget alternativ att riva den och bygga en ny simhall. Planen var därför att simhallen skulle stängas för renovering under 2019, till en kostnad av 400 miljoner kronor.

Vällingbys simhall kan renoveras för 400 miljoner

Men nu har renoveringen skjutits upp. Det är inte klart när nästa steg i processen – att fatta ett inriktningsbeslut – ska tas.

– Det beror dels på det politiska läget. Vi har stått inför ett val och avvaktat för att se vilket styre det blir som ska fatta beslut om projektets fortsättning. Det har också varit en fråga om finansiering eftersom det är ett väldigt stort projekt, säger Fredrik Månsson, idrottsplanerare på idrottsförvaltningen.

Han poängterar dock att det är klart att simhallen behöver renoveras på sikt – även om det i nuläget inte finns någon tidsplan för när arbetet drar igång.

– Jag skulle dock tro att ärendet går upp i idrotts- och fastighetsnämnden relativt snart, säger Fredrik Månsson.

Många vill ha info

När alla beslut till sist är fattade kommer byggtiden att vara ungefär två och ett halvt år, enligt Fredrik Månsson.

Enligt Erik Bredler, anläggningschef på Vällingby simhall, är det många besökare som har efterfrågat information om renoveringen.

– Många undrar om vi kommer stänga snart men man kommer alltså kunna besöka oss ett tag till innan vi stänger, säger Erik Bredler.

Hur länge klarar ni er med de lokaler ni har nu?

– Det är inte så att anläggningen håller på att rasa ihop utan renoveringen handlar också om att handikappanpassa och fixa ventilationen. Vi kämpar på och många ju gillar när det är lite retro.